jump to navigation

Çka tha centurioni për Jezusin?

Postuar tek: Mospërputhjet në Bibël

A tha centurioni që Jezusi ishte i pafajshëm (Luka 23:47), apo që Jezusi ishte Biri i Perëndisë (Marku 15:39)?

(Kategoria: Tekstet janë në pajtueshmëri nëse u kushtohet më tepër vëmendje)

Pyetja qĂ« na parashtrohet kĂ«tu Ă«shtĂ« se çfarĂ« tha centurioni pranĂ« kryqit kur Jezusi vdiq. TĂ« dy pasazhet e cituara janĂ« nga Marku 15:39 Lexo mĂ« shumĂ« »

Shpëtimi në sajë të hirit dhe të shpallurit të drejtë me anë të besimit Veprat apo Hiri?

Postuar tek: Pergjigjet per Deshmitaret e Jehovait

NĂ« botĂ« ka dy tipa fesh teiste. Tipi i parĂ« pĂ«rfshin gjithĂ« ato qĂ« mĂ«sojnĂ« se njeriu mund tĂ« fitojĂ« shpĂ«timin dhe pranimin prej PerĂ«ndisĂ« nĂ«pĂ«rmjet meritave, pĂ«rpjekjeve dhe veprave tĂ« tij tĂ« mira. Lexo mĂ« shumĂ« »

Lutja – njĂ« bisedĂ« e pĂ«rditshme me PerĂ«ndinĂ«

Postuar tek: Lutja përmes rrugës së Jetës

Cila duhet tĂ« jetĂ« pĂ«rmbajta e lutjeve tona tĂ« pĂ«rditshme? NĂ« çdo rast lutjet tona duhet tĂ« pĂ«rfshijnĂ« betejĂ«n e besimit kundĂ«r mĂ«katit si dhe ndĂ«rmjetĂ«simin. Por pjesa tjetĂ«r do tĂ« ndryshojĂ« nga situata nĂ« situatĂ«. Kjo do tĂ« varet nga fakti nĂ«se jemi nĂ« njĂ« periudhĂ« tĂ« thatĂ« apo nĂ« njĂ« kohĂ« kur lutjet na vijnĂ« lehtĂ«; do tĂ« varet nga fakti nĂ«se kemi nevoja specifike pĂ«r tĂ« cilat duhet tĂ« lutemi apo nĂ«se duhet tĂ« luftojmĂ« kundĂ«r shqetĂ«simeve dhe dyshimeve qĂ« kĂ«rkojnĂ« tĂ« na shtypin. Lexo mĂ« shumĂ« »

Sa mbikëqyrës caktoi Salomoni: 3600 apo 3300?

Postuar tek: Mospërputhjet në Bibël

A caktoi Salomoni 3,600 mbikëqyrës (2 Kronikave 2:2) për punën e ndërtimit të tempullit, apo vetëm 3,300 (1 Mbretërit 5:16)?

(Kategoria: Është keqkuptuar qëllimi i autorit)

Ky nuk Ă«shtĂ« njĂ« problem i madh. Zgjidhja mĂ« e pĂ«rshtatshme pĂ«r kĂ«tĂ« Ă«shtĂ« qĂ« autori i 2 Kronikave ka pĂ«rfshirĂ« 300 burra tĂ« cilĂ«t kanĂ« qĂ«nĂ« tĂ« zgjedhur si rezervist qĂ« tĂ« zenĂ« vendin e atyre mbikĂ«qyrĂ«sve qĂ« do tĂ« sĂ«mureshin apo tĂ« atyre qĂ« kishin vdekur, Lexo mĂ« shumĂ« »

Ka kaq shumĂ« interpretime tĂ« ndryshme tĂ« BiblĂ«s. PĂ«rse duhet t’i besoj tuajit?

Postuar tek: PĂ«rgjigje dhe Argumente

NjĂ« nga ankesat qĂ« ne dĂ«gjojmĂ« shpesh Ă«shtĂ« qĂ« kushdo ka njĂ« interpretim tĂ« ndryshĂ«m pĂ«r BiblĂ«n. NgaqĂ« shumĂ« njerĂ«z arrijnĂ« nĂ« pĂ«rfundime tĂ« ndryshme kur lexojnĂ« BiblĂ«n, mendohet se nuk ekziston asnjĂ« mĂ«nyre marrĂ«veshjeje. Lexo mĂ« shumĂ« »