jump to navigation

Zbulesa e Kuranit

Postuar tek: Mbi Kuranin

Islamizmi, sikurse krishtĂ«rimi, beson se PerĂ«ndia (Allahu) dĂ«shiron te komunikojĂ« me njerezimin Por, ndryshe nga krishterimi, islami na tregon se Allahu eshte i largĂ«t, dhe se ai nuk duhet te zbulojĂ« veten e tij njerĂ«zimit ne nivelin personal, dhe Ă«shtĂ« kjo arsyeja pse Allahu Ă«shtĂ« detyruar tĂ« angazhojĂ« profetĂ«t e caktuar, Lexo mĂ« shumĂ« »

Autoriteti i Kuranit

Postuar tek: Mbi Kuranin

Fjala arabe “Kuran” rrjedh nga rrĂ«nja “kara’a”, qĂ« nĂ«nkupton tĂ« lexosh “apo tĂ« recitosh”. Ky ishte urdheri tĂ« cilĂ«n me sa duket engjelli Gabriel i ka kĂ«rkuar Muhamedit qĂ« tĂ« bĂ«jĂ« tri herĂ« kur ai ballafaqohej me tĂ« nĂ« korrik apo gusht te vitit 610 PAS K. nĂ« shpellĂ«n e Hiras, e cila gjindet Lexo mĂ« shumĂ« »

Nga Letrat e Xhon Njutonit: Patriotizmi i vërtetë!

Postuar tek: Parathënie

TĂ« dashur miq,

MĂ« lejoni tĂ« them, qĂ« ngjall si habinĂ«, ashtu edhe shqetĂ«simin tim, qĂ« njĂ« shĂ«rbyes i krishterĂ« si ju duhet ta mendojĂ« tĂ« denjĂ« qĂ« tĂ« provojĂ« reforma politike. Kur vĂ«shtroj pĂ«rreth gjendjen e tanishme tĂ« kombit, Lexo mĂ« shumĂ« »