jump to navigation

Vetë shqyrtimi

Postuar tek: Të Ecurit Me Perëndinë

Le të kthehemi të shohim vëllezërit tanë në çdo qytet, ku kemi shpallur fjalën e Perëndisë, për të parë si janë. - Veprat 15:36

Pas udhĂ«timit tĂ« tyre tĂ« parĂ« misionar sĂ« bashku, apostulli Pal i sugjeroi BarnabĂ«s qĂ« ata tĂ« bĂ«jnĂ« njĂ« vizitĂ« tjetĂ«r nĂ« kishat qĂ« i kishin themeluar pĂ«r tĂ« parĂ« se si po ia kalonin. Ai kishte merak tĂ« dinte nĂ«se ata po rriteshin si tĂ« krishterĂ«. Lexo mĂ« shumĂ« »

Parathënie

Postuar tek: Të Ecurit Me Perëndinë

Libri i parĂ« qĂ« kam lexuar nga J C Ryle ka qenĂ« ShenjtĂ«ria, dhe ai ndikoi thellĂ« tek unĂ« pĂ«r tĂ« mirĂ«n. I dyti ka qenĂ« Feja praktike. Nuk e di se si ky libĂ«r u bĂ« prona ime. Dukej qartĂ« se ishte njĂ« libĂ«r qĂ« e mora si dhuratĂ« kur isha njĂ« pastor mjaft i ri. Lexo mĂ« shumĂ« »

Trinitia

Postuar tek: Pergjigjet per Deshmitaret e Jehovait

Jemi marrĂ« edhe gjetkĂ«, nĂ« kapitujt 4 dhe 5, me temat: “HyjĂ«sia e Krishtit” dhe “Fryma e ShenjtĂ« Ă«shtĂ« Person hyjnor“, kĂ«shtu qĂ« nuk ka pĂ«rse tĂ« merremi prapĂ« me kĂ«to tema nĂ« kĂ«tĂ« kapitull. Rezultatet e kĂ«tyre studimeve tĂ« mĂ«sipĂ«rme na çojnĂ« logjikisht nĂ« temĂ«n e kĂ«tij kapitulli, TrininĂ«. Lexo mĂ« shumĂ« »