jump to navigation

Lutja

Postuar tek: Të Ecurit Me Perëndinë

Duhet të lutemi vazhdimisht. - Lluka 18:1.
Dua, pra, që burrat të luten në çdo vend. - 1 Timoteu 2:8.

Lutja Ă«shtĂ« tema mĂ« e rĂ«ndĂ«sishme nĂ« jetĂ«n e krishterĂ«. GjĂ«ra tĂ« tjera kanĂ« rĂ«ndĂ«si tĂ« madhe - leximi i BiblĂ«s, respektimi i DitĂ«s sĂ« Zotit, prania nĂ« kishĂ«, dĂ«gjimi i predikimeve dhe afrimi pranĂ« TavolinĂ«s sĂ« Zotit. Lexo mĂ« shumĂ« »

ÇFARË ËSHTË NJË KULT?

Postuar tek: Mashtruesit

Termi kult ka marrĂ« njĂ« pĂ«rkufizim krejt tĂ« ndryshĂ«m nĂ« shekullin e fundit. Kjo Ă«shtĂ« e vĂ«rtetĂ« veçanĂ«risht qĂ« nga viti 1950 kur mjetet e komunikimit masiv shekullar nisi tĂ« analizonte grupet dhe t’i etiketonte si kulte pĂ«r shkak tĂ« qendrimit tĂ« kundĂ«rt. Revista ‘Time’ (3 shtator 1951, fq. 51) e quante librin llastues ‘DianatikĂ«t’ e L. Ron Hubbardit njĂ« kult, dy vjet pĂ«rpara se autori ta klasifikonte atĂ« si feja e ShkencologjisĂ«. Lexo mĂ« shumĂ« »