jump to navigation

Sa luftëtarë: 500,000 apo 470.000?

Postuar tek: Mospërputhjet në Bibël

Tek 2 Samueli 24:9 jepet shifra e rrumbullaksuar prej 500,000 burrave luftëtarë në Judë, që ishte 30,000 njerëz më tepër se tek e dhëna korresponduese tek 1Kronikave 21:5.

(Kategoria: Është keqkuptuar konteksti historik)

Vini re qĂ« 1 Kronikave 21:6 e thekson shumĂ« qartĂ« qĂ« Joabi nuk e kishte pĂ«rfunduar numĂ«rimin, pasi qĂ« akoma nuk e kishte bĂ«rĂ« regjistrimin e fisit tĂ« Benjaminit, e as edhe atĂ« tĂ« Levit, pĂ«r shkak tĂ« faktit Lexo mĂ« shumĂ« »

Kush e nxiti Davidin: Perëndia apo Satani?

Postuar tek: Mospërputhjet në Bibël

A e nxiti Perëndia Davidin që të bëj regjistrimin e popullsisë (2 Samueli 24:1) apo Satani e bëri këtë (1 Kronikat 21:1)?

(Kategoria: Është keqkuptuar se si Perëndia punon në histori)

Kjo duket si njĂ« mospĂ«rputhje e dukshme vetĂ«m po qe se tĂ« dyja pohimet janĂ« padyshim tĂ« vĂ«rteta. Ishte nga fundi i sundimit tĂ« Davidit, dhe Davidi po reflektonte nĂ« fitoret e tij madhĂ«shtore, tĂ« cilat Lexo mĂ« shumĂ« »