jump to navigation

Sa të vrarë: 800 apo 300 njerëz?

Postuar tek: Mospërputhjet në Bibël

A i vrau prijësi i luftëtarëve trima të Davidit 800 njerëz me ushtën e tij (2 Samueli 23:8) apo 300 njerëz (1 Kronikave 11:11)?

(Kategoria: Është keqkuptuar konteksti historik ose është keqkuptuar qëllimi i autorit)

Është plotësisht e mundshme që të dy autorët të kenë përshkruar dy incidente të ndryshme, nga i njëjti person, ose njëri prej autorëve ka përmendur ngjarjen pjesërisht dhe tjetri në tërësi. (Drita e Jetës II 1992:187).

Sa sundoi Jehojakimi: 3 muaj apo 3 muaj e 10 ditë?

Postuar tek: Mospërputhjet në Bibël

A sundoi Jehojakini mbi Jerusalemin për tre muaj (2 Mbretërit 24:8), apo për tre muaj dhe dhjetë ditë (2 Kronikave 36:9)?

(Kategoria: Është keqkuptuar qëllimi i autorit)

SĂ«rish kĂ«tu, ashtu siç e gjetĂ«m tĂ« njĂ«jtĂ«n sfidĂ« edhe Lexo mĂ« shumĂ« »

Jehojakini kur u bë mbret: a ishte 18 apo 8 vjet?

Postuar tek: Mospërputhjet në Bibël

A ishte Jehojakini 18 vjeç (2 Mbretërit 24:8) ose 8 vjeç ( 2 Kronikave 36:9) kur ai u bë mbret mbi Jerusalemin?

(Kategoria: Është gabimi i kopjuesit)

Edhe njĂ«herĂ« ne mund tĂ« gjejmĂ« informata tĂ« mjaftueshme nĂ« kontekstin e kĂ«tyre dy fragmenteve qĂ« mund tĂ« na tregojnĂ« qĂ« numri 8 Ă«shtĂ« gabim dhe 18 Ă«shtĂ« nĂ« rregull. Mosha 8 vjeçare Ă«shtĂ« shumĂ« Lexo mĂ« shumĂ« »

Ashaziahu kur u bë mbret: a ishte 22 apo 42 vjet?

Postuar tek: Mospërputhjet në Bibël

A ishte Ashaziahu 22 vjeç (2Mbretërit 8:26) apo 42 vjeç (2Kronikave 22:2) kur filloi të mbretëronte mbi Jerusalemin?

(Kategoria: Është gabim i kopjuesit)

Pasi qĂ« jemi duke u marrĂ« me llogaritjet qĂ« janĂ« bĂ«rĂ« me mijĂ«ra vite mĂ« parĂ«, ne nuk do tĂ« prisnim qĂ« sot t’i kemi origjinalet nĂ« pronĂ«sinĂ« tonĂ«, pasi qĂ« ato do tĂ« ishin shpĂ«rbĂ«rĂ« qĂ« moti. Prandaj ne jemi nĂ« Lexo mĂ« shumĂ« »