jump to navigation

Sa robër i zuri Davidi: 1700 apo 7000?

Postuar tek: Mospërputhjet në Bibël

A i zuri Davidi 1,700 robër nga kalorësit e mbretit Zobah (2 Samueli 8:4), apo ishte 7,000 (1 Kronikave 18:4)?

(Kategoria: Është gabim i kopjuesit)

EkzistojnĂ« dy zgjidhje tĂ« mundshme pĂ«r kĂ«to dy shifra tĂ« ndryshme. E para e bĂ«rĂ« nga Keil dhe Delitzh (faqe 360) Ă«shtĂ« zgjidhja Lexo mĂ« shumĂ« »

Kur u soll Arka në Jerusalem: para apo pas filistejve?

Postuar tek: Mospërputhjet në Bibël

A e solli Davidi Arkën e Besëlidhjes në Jerusalem pasi që i mposhti filistejtë (2 Samueli 5 dhe 6), apo më përpara (1 Kronikave kapitulli 13 dhe 14)?

(Kategoria: Nuk është lexuar tërë teksti)

Kjo vĂ«rtet nuk Ă«shtĂ« njĂ« problem. Shabir Alija duhej tĂ« vazhdonte tĂ« lexonte deri tek 1Kronikave 15, dhe aty do ta kishte parĂ« qĂ« Davidi e solli ArkĂ«n pasi i mposhti filistejtĂ«. Arsyeja pĂ«r kĂ«tĂ« Ă«shtĂ« se Lexo mĂ« shumĂ« »