jump to navigation

Histori e shkurtër e Kishës Protestante ndër shqiptarët

Postuar tek: Femi Cakolli

Histori e shkurtër e Kishës Protestante ndër shqiptarët
Rilindja Kombëtare - fillimi i protestantizmit- periudha e ndriçimit

Shkruan:
Dr. Femi Cakolli, pastor

- GjithĂ« kjo periudhĂ« e krishterimit protestant ndĂ«r shqiptarĂ«t fillon me njĂ« letĂ«r tĂ« skocezit Robert Pinkerton, i cili punonte Lexo mĂ« shumĂ« »

KAPITULLI 6: SHOKU I LUTJES JETON NĂ‹ TY

Postuar tek: Ndryshoje Botën me anë të Lutjes

Fryma e ShenjtĂ«, Personi i tretĂ« i TrinisĂ« nuk banon vetĂ«m nĂ« qiell. Ai Ă«shtĂ« dĂ«rguar nga Jezusi (Gjoni 16:7) dhe nga Ati (14:26), pĂ«r tĂ« banuar te besimtari (Gjoni 14:17). KĂ«shtu, si besimtar, je bĂ«rĂ« tempulli i PerĂ«ndisĂ« (1 Korintasve 3:16-17). ÇfarĂ« bĂ«n Fryma e ShenjtĂ« qĂ« Ă«shtĂ« Lexo mĂ« shumĂ« »

KAPITULLI 5: JEZUSI LUTET PĂ‹R TY

Postuar tek: Ndryshoje Botën me anë të Lutjes

Lutja tĂ« bashkon me Jezu Krishtin, Birin e PerĂ«ndisĂ«, i cili ulet mbi fronin qiellor. NĂ«se nuk do tĂ« ishte PerĂ«ndia qĂ« tĂ« zbulonte FjalĂ«n e Tij, njĂ« ide e tillĂ« do tĂ« ishte njĂ« blasfemi, por “Zoti ishte me ta” Ă«shtĂ« pikĂ«risht thelbi i historisĂ« sĂ« kishĂ«s sĂ« parĂ« (Marku 16:20). PĂ«rveç kĂ«saj, Lexo mĂ« shumĂ« »