jump to navigation

Sa ishte e madhe ena: 2000 apo 3000 bate?

Postuar tek: Mospërputhjet në Bibël

A ndërtoi Solomoni një mbajtës prej metali që përmbante 2,000 bate (1 Mbretërit 7:26) apo mbi 3,000 bate (2 Kronikave 4:5)?

(Kategoria: Është keqkuptuar qëllimi i autorit, ose është gabimi i kopjuesit)

Folja hebraike e pĂ«rkthyer si “pĂ«rmbante” dhe “mbante” ndryshon nga ajo qĂ« pĂ«rkthehet si “pranon”; dhe kuptimi mund tĂ« jetĂ« qĂ« mbajtsja Lexo mĂ« shumĂ« »