jump to navigation

Si ishte emri i babait të Jozefit: Jakobi apo Eli?

Postuar tek: Mospërputhjet në Bibël

A ishte Jakobi (Mateu 1:16) apo Eli (Luka 3:23) i ati i Jozefit, burrit të Marisë?

(Kategoria: Është keqkuptuar përdorimi i hebraishtes)

PĂ«rgjigja e kĂ«saj pyetje Ă«shtĂ« e thjeshtĂ« por kĂ«rkon pak sqarim. ShumĂ« dijetarĂ« sot pajtohen qĂ« Mateu jep gjenealogjinĂ« e Jozefit Lexo mĂ« shumĂ« »

Jozueu e pushtoi apo jo Jerusalemin?

Postuar tek: Mospërputhjet në Bibël

Jozueu dhe izraelitët e pushtuan (Jozueu 10:23,40) apo nuk e pushtuan (Jozueu 15:63) Jerusalemin?

(Kategoria: Është keqkuptuar teksti)

PĂ«rgjigja e shkurtĂ«r Ă«shtĂ«, jo nĂ« kĂ«tĂ« fushatĂ«. Vargjet e dhĂ«na janĂ« nĂ« harmoni tĂ« plotĂ« dhe ngatĂ«rrimi ngrihet vetĂ«m nga keqkuptimi i fragmentit nĂ« fjalĂ«. Tek Jozueu 10, Ă«shtĂ« mbreti i Jerusalemit qĂ« vritet: Lexo mĂ« shumĂ« »

NĂ«na e Abijahut ishte: Mikaja apo Maaka?

Postuar tek: Mospërputhjet në Bibël

A ishte emri i nënës së Abijahut, Mikaja,e bija Urielit nga Gibeahu (2 Kronikave 13:2) apo Maakah, bija e Absalomit (2 Kronikave 11:20 & 2 Samueli 14:27)?

(Kategoria: Është keqkuptuar përdorimi i hebraishtes)

Kjo mospĂ«rputhje nĂ« dukje mbĂ«shtetet nĂ« kuptimin e fjalĂ«s hebraike “bat”, e cila Ă«shtĂ« e pĂ«rkthyer nĂ« anglisht “e bija”. Edhe pse zakonisht pĂ«rdoret pĂ«r tĂ« treguar pasardhĂ«sin femĂ«r tĂ« gjeneratĂ«s sĂ« parĂ«, Lexo mĂ« shumĂ« »

Sa këngëtarë të asamblesë: 200 apo 245?

Postuar tek: Mospërputhjet në Bibël

A ishin 200 këngëtarë (Ezra 2:65) apo 245 këngëtarë (Nehemia 7:6) që shoqëruan asamblenë?

(Kategoria: Është gabim i kopjuesit)

Ashtu si pyetja numĂ«r 7, edhe ky rast Ă«shtĂ« gabim i Lexo mĂ« shumĂ« »