jump to navigation

POZITA DHE PRAKTIKA

Postuar tek: Ja Dallimi

Nuk ka asnjĂ« çelĂ«s tjetĂ«r mĂ« tĂ« dobishĂ«m pĂ«r tĂ« zbĂ«rthyer DhjatĂ«n e Re sesa tĂ« kuptosh ndryshimin midis pozitĂ«s sĂ« besimtarit dhe praktikĂ«s sĂ« tij. Po qe se nuk e vini re kĂ«tĂ« dallim, do tĂ« ndodhĂ« qĂ« pjesĂ« Lexo mĂ« shumĂ« »

Emrat dhe titujt e Perëndisë

Postuar tek: Doktrinat e Biblës

Fjala “teologji” vjen nga fjala greke “theos” qĂ« do tĂ« thotĂ« “PerĂ«ndi”. Si rrjedhim, teologjia Ă«shtĂ« doktrina e PerĂ«ndisĂ«. PĂ«r tĂ« filluar studimin e shumĂ« doktrinave tĂ« BiblĂ«s, duhet tĂ« fillojmĂ« nga Burimi i Lexo mĂ« shumĂ« »

Lutje në kohë thatësire shpirtërore

Postuar tek: Lutja përmes rrugës së Jetës

TĂ« gjithĂ« kemi pĂ«rjetuar kohĂ«ra kur nuk kemi pasur asnjĂ« dĂ«shirĂ« pĂ«r t’u lutur. Duket sikur lutjet tona pĂ«rplasen nĂ« mur, kthehen pĂ«rsĂ«ri te ne dhe nuk arrijnĂ« te PerĂ«ndia. HerĂ« pas here kalojmĂ« periudha tĂ« tilla. Lexo mĂ« shumĂ« »

Lutje kur duket sikur nuk po vjen përgjigje

Postuar tek: Lutja përmes rrugës së Jetës

Sa herĂ« qĂ« lutjet e mia kanĂ« mbetur pa pĂ«rgjigje, Zoti, sĂ« pari, mĂ« ka bĂ«rĂ« tĂ« pyes nĂ«se ka pengesa pĂ«r lutjen time. Shpesh Ai mĂ« ka treguar se ka qĂ«nĂ« mĂ«kati ai qĂ« pengonte, njĂ« mĂ«kat pĂ«r tĂ« cilin Lexo mĂ« shumĂ« »