jump to navigation

KAPITULLI 15: AUTORITETI I BESIMIT

Postuar tek: Ndryshoje Botën me anë të Lutjes

NĂ« Shkrim, malet janĂ« simbol i forcĂ«s dhe i qĂ«ndrueshmĂ«risĂ«. Ata pĂ«rfaqĂ«sojnĂ« edhe vĂ«shtirĂ«sitĂ« e pakapĂ«rcyeshme. PerĂ«ndia u ka premtuar bijve tĂ« Tij se do t’iu lehtĂ«sojĂ« ecjen duke sheshuar malet. Lexo mĂ« shumĂ« »

Çfarë është një engjëll?

Postuar tek: Rreth Engjëjve

NjĂ« engjĂ«ll Ă«shtĂ« njĂ« qĂ«nie e krijuar (Psalmi 148:2,5; Kol. 1:16), jo-njerzore, qĂ«nie frymore (Heb. 1.14). Ata nuk mund tĂ« vdesin (Luka 20:36), nuk mund tĂ« numĂ«rohen (Heb 12:22), Lexo mĂ« shumĂ« »

KAPITULLI 14: AUTORITETI I LUTJES

Postuar tek: Ndryshoje Botën me anë të Lutjes

TĂ« krishterĂ«t duhet tĂ« gĂ«zohen gjithmonĂ« pĂ«r triumfin e lavdishĂ«m tĂ« Krishtit nĂ« kryq. MegjithatĂ« deri nĂ« çastin kur tĂ« shkojmĂ« nĂ« qiell, nuk mund ta kuptojmĂ« plotĂ«sisht rĂ«ndĂ«sinĂ« e kryqit pĂ«r vete dhe pĂ«r mbarĂ« botĂ«n. Lexo mĂ« shumĂ« »

Çfarë provash dha Jezusi për të vërtetuar thëniet e Tij?

Postuar tek: Pse duhet ti besojë Jezusit?

Gjenden tre burime kryesore provash qĂ« mĂ«shtetin shpalljen e Tij se Ă«shtĂ« PerĂ«ndi. Ato do tĂ« rradhiten kĂ«tu: PĂ«rmbushja prej Tij e profecisĂ«, Jeta e pamĂ«katĂ« dhe MrekullitĂ« e kryera prej Tij dhe sĂ« fundmi, Rinjgjallja e Lexo mĂ« shumĂ« »

Kush është Jezusi që t’i Besoj?

Postuar tek: Pse duhet ti besojë Jezusit?

NjĂ« herĂ«, Jezusi i tha njĂ« turme se Ai e njihte atin e tyre Abraham, i cili kishte vdekur 1500 vjet mĂ« parĂ«. Turma iu pĂ«rgjigj Jezusit: “Ti ende nuk je pesĂ«dhjetĂ« vjeç dhe e paske parĂ« Abrahamin?” Jezusi ua ktheu: Lexo mĂ« shumĂ« »