jump to navigation

Ku e takoi Jezusi Pjetrin: Galile apo Jordan?

Postuar tek: Mospërputhjet në Bibël

Jezusi e takoi Simon Pjetrin dhe Andreun pranë detit të Galilesë (Mateu 4:18-22) ose pranë lumit Jordan (Gjoni 1:42-43)?

(Kategoria: Është keqkuptuar teksti)

Akuza Ă«shtĂ« qĂ« njĂ« Ungjill regjistron Jezusin duke takuar Simon Pjetrin dhe Andreun pranĂ« detit tĂ« GalilesĂ«, ndĂ«rsa tjetri regjistron Lexo mĂ« shumĂ« »

Si e kupton Pjetri natyrën e Jezusit: nga qielli apo vëllai?

Postuar tek: Mospërputhjet në Bibël

Simon Pjetri e kupton përmes një zbulese nga qielli që Jezusi ishte Krishti (Mateu 16:17), ose nga vëllai i tij Andreu (Gjoni 1:41)?

(Kategoria: Është një interpretim tepër i fjalëpërfjalëshëm)

Theksimi tek Mateu 16:17 Ă«shtĂ« qĂ« Simoni nuk e ka dĂ«gjuar kĂ«tĂ« gjĂ« thjesht nga dikush tjetĂ«r: PerĂ«ndia ia kishte bĂ«rĂ« kĂ«tĂ« gjĂ« tĂ« qartĂ«. Lexo mĂ« shumĂ« »

Puna e Frymës së Shenjtë

Postuar tek: TĂ« Lindur SĂ«risht

Ky kapitull diskuton pĂ«r vendin qĂ« e zĂ« Fryma e ShenjtĂ« nĂ« punĂ«n pĂ«r tĂ« sjellĂ« njĂ« njeri tek Krishti nĂ« mĂ«nyrĂ« qĂ« tĂ« ndodhin tek ai ndryshimet pĂ«r tĂ« cilat po flasim. Fryma e ShenjtĂ« jo vetĂ«m qĂ« punon nĂ« jetĂ«n e njĂ« besimtari gjatĂ« kthimit tĂ« tij dhe pas kĂ«tij kthimi, por punon gjithashtu Lexo mĂ« shumĂ« »