jump to navigation

Formaliteti

Postuar tek: Të Ecurit Me Perëndinë

Të perëndishëm në dukje, por mohues të fuqisë së saj - 2 Timoteu 3:5
Në fakt Jude nuk është ai që duket i tillë nga jashtë, dhe rrethprerja nuk është ajo që duket në mish; por Jude është ai që është i tillë përbrenda, dhe rrethprerja është ajo e zemrës, në frymë dhe jo në shkronjë; dhe për një Jude të tillë lavdërimi nuk buron nga njerëzit, por nga Perëndia - Romakët 2:28,29

KĂ«to vargje na mĂ«sojnĂ« tĂ« paktĂ«n tri tĂ« vĂ«rteta tepĂ«r tĂ« rĂ«ndĂ«sishme - sĂ« pari, qĂ« tĂ« dukesh nga jashtĂ« si kristian nuk Ă«shtĂ« kristianizĂ«m i vĂ«rtetĂ«; sĂ« dyti, kristianizmi i vĂ«rtetĂ« duhet tĂ« banojĂ« nĂ« zemĂ«r; dhe sĂ« treti, Lexo mĂ« shumĂ« »

Kreu 14

Postuar tek: Kundërshto Djallin

Ka dy mĂ«nyra tĂ« tjera me tĂ« cilat Satani i mĂ«rzit dhe dĂ«shpĂ«ron besimtarĂ«t. NdonjĂ«herĂ« Satani do t’u thotĂ« se pĂ«rvoja e tyre e krishterĂ« nuk Ă«shtĂ« asgjĂ« e veçantĂ« - sepse shumĂ« njerĂ«z tĂ« tjerĂ« jobesimtarĂ« kanĂ« pĂ«rvojĂ« Lexo mĂ« shumĂ« »

Adami & Eva

Postuar tek: Humor

NjĂ« ditĂ« Adami u ulĂ« jashtĂ« kopshtit tĂ« Edenit pak pasi kishte ngrĂ«nĂ« mollĂ«n, dhe mendonte rreth mashkullit dhe femrĂ«s. Duke parĂ« lart nĂ« qiell ai tha, “MĂ« falni Zot, a mund tju bĂ«j disa pyetje?” Lexo mĂ« shumĂ« »

Insperimi i Kuranit

Postuar tek: Mbi Kuranin

Tani drejtohemi tek çështja e insperimit. Kemi thĂ«nĂ« se PerĂ«ndia (Allahu) kĂ«rkon agjent nĂ« trajtĂ« profetĂ«sh qĂ« t’ua komunikojĂ« tĂ« vĂ«rtetĂ«n krijimit tĂ« tij. Si do t’i komunikojĂ« Allahu mendimet dhe vullnetin e Tij? Si ka zbritur zbulesa? Termi arab i cili e sqaron mĂ« sĂ« miri procesin e zbulesĂ«s Ă«shtĂ« fjala “uahi”, e cila nĂ«nkupton “insperim hyjnor”. Lexo mĂ« shumĂ« »