jump to navigation

Frymëzimi i Biblës

Postuar tek: Pse Vetëm Bibla

Kapitulli i pare i BiblĂ«s na tregon se PerĂ«ndia e krijoi njeriun, burrin dhe gruan, sipas shĂ«mbĂ«lltyrĂ«s sĂ« tij (Zanafilla 1:26 deri 2:2). Duke i dhĂ«nĂ« kĂ«tĂ« dinjitet njeriun, PerĂ«ndia tregoi dĂ«shirĂ«n e tij pĂ«r tĂ« komunikuar me tĂ« dhe pĂ«r t’iu shfaqur atij. SĂ« pari, PerĂ«ndia u shfaq nĂ«pĂ«rmjet veprĂ«s sĂ« krijimit. Lexo mĂ« shumĂ« »

PERĂ‹NDISHMĂ‹RIA E JEZUS KRISHTIT

Postuar tek: Hyjësia e Jezusit

I. Jezus Krishti ishte shumĂ« me tepĂ«r se njĂ« “njeri i mire”. Ai Ă«shtĂ«
Perëndi.

Filipianëve 2:6

Hebrenjve 1:8 Lexo mĂ« shumĂ« »

Përmbatja e Biblës

Postuar tek: Pse Vetëm Bibla

Fjala BibĂ«l vjen nga greqishtja qĂ« do tĂ« thotĂ« libri. NĂ« fakt, ky libĂ«r Ă«shtĂ« Ă«shtĂ« njĂ« pĂ«rmbledhje e disa librave tĂ« ndarĂ« nĂ« dy pjesĂ« kryesore: DhiatĂ«n e VjetĂ«r, shkruar para Jezu Krishtit, dhe DhiatĂ«n e Re, shkruar nĂ« shekullin e parĂ« pas Jezu Krishtit. Lexo mĂ« shumĂ« »

Pse Vetëm Bibla

Postuar tek: Pse Vetëm Bibla

AsnjĂ« libĂ«r tjetĂ«r nĂ« botĂ« nuk gjendet mĂ« lehtĂ« se sa Bibla. AsnjĂ« libĂ«r tjetĂ«r nuk Ă«shtĂ« mĂ« i lexuar dhe mĂ« i pĂ«rkthyer. Megjithat, pĂ«r shumĂ« njerĂ«z Bibla mbetet njĂ« libĂ«r i keqkuptuar dhe i panjohur. Lexo mĂ« shumĂ« »

Aspektet e shfajësimit

Postuar tek: Ja Dallimi

Dhjata e Re na mĂ«son se jemi shfajĂ«suar me anĂ« tĂ« hirit, nĂ«pĂ«rmjet besimit, me anĂ« tĂ« gjakut, me anĂ« tĂ« fuqisĂ« dhe nĂ«pĂ«rmjet veprave. Kjo mund tĂ« na ngatĂ«rrojĂ« dhe mund tĂ« na duket kontradiktuese, Lexo mĂ« shumĂ« »