jump to navigation

Shënimet e dokumentuara të Kuranit

Postuar tek: Bibla dhe Kurani

ShĂ«nimet e dokumentuara tĂ« Kuranit kanĂ« qenĂ« çdo herĂ« tĂ« vĂ«shtira, pĂ«rmes dokumenteve primare qĂ« i kemi nĂ« disponim (qĂ« i kemi cekur mĂ« parĂ«). Shkrimet mĂ« tĂ« vjetra tĂ« myslimanĂ«ve janĂ« traditat e myslimanĂ«ve, Lexo mĂ« shumĂ« »

Fitimtarë apo të mundur?

Postuar tek: Një herë në Krishtin në Krishtin përgjithmonë

Një varg që shkakton shqetësime kur është fjala për sigurinë e përjetshme është Zbulesa 3:5:

Kush fiton do tĂ« vishet me rroba tĂ« bardha dhe unĂ« nuk do ta fshij emrin e tij nga libri i jetĂ«s, por do tĂ« rrĂ«fej emrin e tij pĂ«rpara Atit tim dhe para engjĂ«jve tĂ« tij. Lexo mĂ« shumĂ« »

Shpërblim apo shkatërrim?

Postuar tek: Një herë në Krishtin në Krishtin përgjithmonë

NĂ« planin e tij tĂ« mrekullueshĂ«m tĂ« shpĂ«timit, PerĂ«ndia ka lidhur besimin → shpĂ«timin veprat → shpĂ«rblimin ShpĂ«rblimet fitohen. ShpĂ«timi jo. Duke harruar kĂ«tĂ«, ata qĂ« mbrojnĂ« doktrinĂ«n e humbjes sĂ« shpĂ«timit, kanĂ« arritur nĂ« pĂ«rfundime tĂ« gabuara. PĂ«r shembull, ata citojnĂ« 1 Korintasve 9:4-27 dhe pĂ«rpiqen tĂ« provojnĂ« se Pali mund tĂ« skualifikohej pĂ«r nĂ« qiell:[1] Lexo mĂ« shumĂ« »

Vdekje e mirëfilltë apo vdekje e figurshme?

Postuar tek: Një herë në Krishtin në Krishtin përgjithmonë

TĂ« kuptuarit e vdekjeve tĂ« ndryshme qĂ« pĂ«rmenden nĂ« DhiatĂ«n e Re do tĂ« na ndihmojĂ« tĂ« kuptojmĂ« vargje qĂ« duken sikur mbĂ«shtesin shpĂ«timin e kushtĂ«zuar. Para sĂ« gjithash ekziston vdekja fizike, ndarja e frymĂ«s prej trupit. Jakobi thotĂ« “…trupi pa frymĂ«n Ă«shtĂ« i vdekur”. KĂ«tu vdekja i referohet trupit dhe jo frymĂ«s. Fryma Ă«shtĂ« e pavdekshme. Lexo mĂ« shumĂ« »

Çlirim i përkohshëm apo shpëtim i përjetshëm?

Postuar tek: Një herë në Krishtin në Krishtin përgjithmonë

Ata qĂ« nuk miratojnĂ« sigurinĂ« e pĂ«rjetshme nuk arrijnĂ« ta kuptojnĂ« se fjala “shpĂ«toj” dhe fjalĂ« tĂ« tjera qĂ« lidhen me tĂ« kanĂ« disa kuptime. Fjala “shpĂ«toj” pĂ«rshkruan veprĂ«n qĂ« Krishti bĂ«ri pĂ«r tĂ« shpĂ«tuar njerĂ«zit nga mĂ«katet e tyre. NĂ« kĂ«tĂ« rast, Ai i çliron ata prej dĂ«nimit tĂ« pĂ«rjetshĂ«m. Ky Ă«shtĂ« aspekti i shpĂ«timit qĂ« njohim mĂ« mirĂ«. Por ne kemi prirjen ta zbatojmĂ« kĂ«tĂ« kuptim sa herĂ« ndeshim fjalĂ«n “shpĂ«toj“. Lexo mĂ« shumĂ« »