jump to navigation

Kush është Shpirti i Shenjtë?

Postuar tek: Rreth Frymës të Shenjtë

Pyetje: “Kush Ă«shtĂ« Shpirti i ShenjtĂ«?”

PĂ«rgjigje: Ka shumĂ« idetĂ« e gabuara nĂ« lidhje me identitetin e Shpirtit tĂ« Shenjt. Disa e shohin si njĂ« forcĂ« apo fuqi, ndĂ«rsa tĂ« tjerĂ« e kuptojnĂ« se njĂ« qĂ«nie jo-personale. ÇfarĂ« thotĂ« Bibla nĂ« lidhje me Lexo mĂ« shumĂ« »

Kush erdhi te Jezusi për shërbëtorin e centurionit?

Postuar tek: Mospërputhjet në Bibël

A erdhi centurioni i Kapernaumit personalisht për ta pyetur Jezusin që ta shëronte shërbëtorin e tij (Mateu 8:5), apo dërgoi pleqtë judenj dhe shokët e tij (Luka 7:3,6)?

(Kategoria: Tekstet janë në pajtueshmëri nëse u kushtohet më tepër vëmendje dhe është keqkuptuar qëllimi i autorit).

Kjo nuk Ă«shtĂ« njĂ« mospĂ«rputhje por mĂ« saktĂ« njĂ« keqkuptim i sekuencĂ«s, si dhe njĂ« keqkuptim i qĂ«llimit tĂ« autorit. Centurioni fillimisht e dĂ«rgoi mesazhin e tij tek Jezusi pĂ«rmes pleqve Judenj. Lexo mĂ« shumĂ« »