jump to navigation

Lutje në frikë

Postuar tek: Lutja përmes rrugës së Jetës

Frika! Si mund ta mposhtim atĂ«? Si mund tĂ« na ndihmojĂ« lutja? Kur frjka na ka pushtuar zemrĂ«n, ajo na konsumon porsi zjarr. Zor se gjejmĂ« fjalĂ« tĂ« lutemi. Ajo na fut nĂ«n kontrollin e saj tĂ« plotĂ«! Frika! Ne tĂ« gjithĂ« e dimĂ« se ç’ndodh kur ajo vjen. Ă‹shtĂ« paralizuese. Nuk jemi mĂ« tĂ« aftĂ« tĂ« hedhim hapin tjetĂ«r. VeprojmĂ« sikur tĂ« jemi hipnotizuar dhe mezi lĂ«vizim. Lexo mĂ« shumĂ« »

Çfarë i bëjnë mrekullitë biblike madhështore ndaj atyre që pretendojnë fetë e tjera?

Postuar tek: PĂ«rgjigje dhe Argumente

Disa njerĂ«z ndjejnĂ« se mrekullitĂ« e regjistruara nĂ« BibĂ«l zbulojnĂ« faktin se Shkrimet nuk duhen marrĂ« seriozisht. Ato krahasohen me mitologjinĂ« greke dhe pĂ«rrallat e tjera tĂ« mbinatyrshme dhe tĂ« çuditshme. Lexo mĂ« shumĂ« »

Pyetje lidhur me profetësinë e Muhamedit

Postuar tek: Muhamedi Profet

NĂ« kĂ«tĂ« pjesĂ« jemi duke pyetur nĂ«se Muhamedi mund tĂ« kualifikohet si profet i vĂ«rtetĂ« i PerĂ«ndisĂ«. Ne i parashtruam pozicionet muslimane qĂ« ai mund tĂ« jetĂ« pĂ«r shkak tĂ« dĂ«shmisĂ« natyrore dhe prejardhjes Lexo mĂ« shumĂ« »

Nga e njohu Kaini të shoqen e tij?

Postuar tek: Vështirësitë Biblike nga Libri i Zanafillës

Zanafilla 4:16-17. AtĂ«herĂ« Kaini u largua nga prania e Zotit dhe banoi nĂ« vendin e quajtur Nod, nĂ« lindje tĂ« Edenit. Dhe Kaini njohu tĂ« shoqen, e cila u ngjiz dhe lindi Enokun. Pastaj Kaini ndĂ«rtoi njĂ« qytet, tĂ« cilit i vuri emrin Enok, emri i tĂ« birit. Lexo mĂ« shumĂ« »