jump to navigation

Cilat ishin fjalët e fundit të Jezusit?

Postuar tek: Mospërputhjet në Bibël

A ishin fjalĂ«t e fundi tĂ« Jezusit “O AtĂ«, nĂ« duart e tua po e dorĂ«zoj frymĂ«n time” (Luka 23:46), apo “U krye” (Gjoni 19:30)?

(Kategoria: Tekste janë në pajtueshmëri nëse u kushtohet më tepër vemendje)

“Cilat ishin fjalĂ«t e fundit tĂ« Jezusit, para se ai vdiq?” Ă«shtĂ« pyetja qĂ« parashtrohet nga Shabiri nĂ« mospĂ«rputhjen e supozuar. Lexo mĂ« shumĂ« »

Sauli a u vetëvra apo këtë e bëri amalikasi?

Postuar tek: Mospërputhjet në Bibël

A e morri Sauli shpatën e tij dhe ra mbi të (1Samueli 31:4-6) apo atë e vrau një Amalekit (2Samueli 1:1-16)?

(Kategoria: Është keqkuptuar teksti)

Duhet vĂ«nĂ« re qĂ« shkrimtari i 1 dhe 2 Samuelit nuk vendos ndonjĂ« vlerĂ« nĂ« historinĂ« e amalekitit. KĂ«shtu qĂ«, nĂ« tĂ« gjithĂ« realitetin, ishte Sauli qĂ« vrau veten, edhe pse ishte amalekiti qĂ« e mori lavdinĂ« pĂ«r vrasjen. Lexo mĂ« shumĂ« »

A e ndërron mendjen Perëndia apo jo?

Postuar tek: Mospërputhjet në Bibël

A e ndërron mendjen Perëndia (Zanafilla 6:7, Eksodi 32:14, 1Samueli 15:10-11,35) apo nuk e ndërron mendjen e Tij (1Samueli 15:29)?

(Kategoria: është keqkuptuar mënyra se si Perëndia vepron në histori dhe është keqkuptuar përdorimi i hebraishtes)

Kjo “mospĂ«rputhje” shfaqet zakonisht vetĂ«m nĂ« pĂ«rkthimet mĂ« tĂ« hershme angleze tĂ« dorĂ«shkrimeve biblike. Kjo akuzĂ« ngrihet nga vĂ«shtirĂ«sitĂ« e pĂ«rkthimit dhe zgjidhet duke shikuar nĂ« kontekstin e ngjarjes. Lexo mĂ« shumĂ« »

Dashuria në familje

Postuar tek: Martesat BĂ«het NĂ« Qiell

Tek EfesianĂ«ve 5 vĂ«rejmĂ« se krijimi i burrit dhe i gruas nĂ« fillim, si dhe marrĂ«dhĂ«nia e pĂ«rditshme e burrave dhe grave tĂ« tyre, Ă«shtĂ« tablo e Krishtit dhe e bashkĂ«sisĂ« sĂ« Tij. Prandaj ka shumĂ« Lexo mĂ« shumĂ« »