jump to navigation

Sa ishte numri i izraelitëve të liruar nga Babilonia?

Postuar tek: Mospërputhjet në Bibël

A janë numrat e Izraelitëve që ishin të liruar nga robëria e Babilonisë, të saktë tek Ezra (Ezra 2:6,12,15,19,28) ose tek Nehemia (Nehemia 7:11,13,17,20,22,32)?

(Shënim: Pasi që pyetjet 16-21 kanë të bëjnë me regjistrimin e njëjtë të popullsisë, i kam përfshirë të gjitha në një)

(Kategoria: Është keqkuptuar konteksti historik)

NĂ« kapitullin 2 tĂ« EzrĂ«s dhe nĂ« kapitullin 7 tĂ« NehemisĂ«, ndodhen rreth tridhjetĂ« e tri grupe familjare qĂ« shfaqen nĂ« tĂ« dy listat e izraeliteve qĂ« kthehen nga Babilonia nĂ« Jude. Nga kĂ«to 33 grupe familjare Lexo mĂ« shumĂ« »

KISHA UNIVERSALE DHE NGADHĂ‹NJIMTARE

Postuar tek: Mashtruesit

Kisha Universale dhe ngadhĂ«njimtare Ă«shtĂ« mĂ« e madhja e lĂ«vizjes UnĂ« Jam. Ka emra tĂ« ndryshĂ«m pĂ«r t’i njĂ«jtĂ«suar kĂ«to grupe, sikurse VĂ«llazĂ«ria e Madhe e BardhĂ«, MĂ«suesit e Ndritur, UnĂ« Jam, UnĂ« jam Prania dhe I Fuqishmi Jam UnĂ«. Lexo mĂ« shumĂ« »

Çfarë kuptimi ka të themi që Bibla është e frymëzuar?

Postuar tek: PĂ«rgjigje dhe Argumente

FrymĂ«zimi i BiblĂ«s Ă«shtĂ« problemi vendimtar nĂ« botĂ«n e sotme. ShumĂ« njerĂ«z flasin rreth frymĂ«zimit tĂ« saj, mirĂ«po, kur kĂ«rkohet tĂ« pĂ«rcaktojnĂ« se çfarĂ« kuptojnĂ« me frymĂ«zim, na japin njĂ« mori pĂ«rkufizimesh. Lexo mĂ« shumĂ« »