jump to navigation

Si u shndërrua uji në gjak?

Postuar tek: Mospërputhjet në Bibël

Si munden magjistarët e Egjiptit ta kthenin ujin në gjak (Eksodi 7:22), nëse i tërë uji që ishte në dispozicion tashmë ishte i kthyer nga Mojsiu dhe Aaroni (Eksodi 7:20-21)?

(Kategoria: Nuk është lexuar i tërë teksti dhe imponohet programi i tij personal)

Kjo Ă«shtĂ« njĂ« pyetje paksa qesharake. Fillimisht, Mojsiu dhe Aaroni nuk e kthyen nĂ« gjak tĂ«rĂ« ujin qĂ« ishte nĂ« dispozicion, siç e citon Shabiri, Lexo mĂ« shumĂ« »

KAPITULLI 21: PERËNDIA DËSHIRON QË T’I TË PËRGATITËSH RRUGËN

Postuar tek: Ndryshoje Botën me anë të Lutjes

“ZĂ«ri i dikujt qĂ« bĂ«rtet nĂ« shkretĂ«tirĂ«: “Shtroni udhĂ«n e Zotit, hapni nĂ« shkretĂ«tirĂ« njĂ« rrugĂ« pĂ«r PerĂ«ndinĂ« tonĂ«. Çdo luginĂ« tĂ« jetĂ« e mbushur, çdo mal dhe kodĂ«r tĂ« jetĂ« sheshuar, vendet dredha dredha tĂ« drejtuar dhe vendet e vĂ«shtira tĂ« sheshuar. Lexo mĂ« shumĂ« »

ASPEKTE TĂ‹ LAVDIVE TĂ‹ KRISHTIT

Postuar tek: Ja Dallimi

Kur flasim pĂ«r lavditĂ« e Krishtit, u referohemi cilĂ«sive supreme tĂ« Tij nĂ« Personin, pozitĂ«n dhe veprĂ«n e Tij. Ka tĂ« bĂ«jnĂ« me pĂ«rsosmĂ«ritĂ« morale dhe frymĂ«rore, qĂ« mund tĂ« vihen re nĂ«pĂ«rmjet syrit tĂ« besimit nĂ«pĂ«rmjet FjalĂ«s sĂ« PerĂ«ndisĂ« ose nĂ«nkupton madhĂ«shtinĂ« dhe lavdinĂ« e Tij fizike tani nĂ« qiell ose kur tĂ« kthehet nĂ« tokĂ« si Mbret mbi mbretĂ«r dhe Zot mbi zotĂ«r. Lexo mĂ« shumĂ« »

Miti i racizmit

Postuar tek: Vrite MĂ«ndjen

Shumica e amerikanëve dhe e evropianëve e imagjinojnë Jezusin të ngjashëm me Çarlton Heston ose Uilliam Defoe. Me flokë dhe sy ngjyrë kafe. Simpatik.

Ah, po, Ă«shtĂ« edhe i bardhe. Kaukazian, moldavian, ndoshta, por plotĂ«sisht i bardhĂ«. NjĂ« i bardhĂ« si ata qĂ« mund tĂ« takosh kudo nĂ« EvropĂ« dhe ShBA. Lexo mĂ« shumĂ« »

Miti i të paarritshmit, i të paprekshmit

Postuar tek: Vrite MĂ«ndjen

DĂ«gjo kĂ«tu, tha Agroni ndĂ«rsa m’i kishte ngulur sytĂ« i inatosur, ti nuk mund tĂ« mĂ« thuash se njĂ« njeri qĂ« ka jetuar 2000 vjet mĂ« parĂ« dhe qĂ« e kaloi pjesĂ«n mĂ« tĂ« madhe tĂ« kohĂ«s sĂ« tij duke ecur i veshur me njĂ« mantel tĂ« bardhĂ« dhe duke u treguar njerĂ«zve histori, do tĂ« ndryshojĂ« jetĂ«n time sot, Lexo mĂ« shumĂ« »