jump to navigation

Përsëritja dhe paralelizmi Letërsia dhe letërsia biblike

Postuar tek: Femi Cakolli

Temat dhe gjinitë letrare të Biblës

Shkruan:
Dr. Femi Cakolli, pastor

Tematikat kryesore tĂ« BiblĂ«s janĂ« tĂ« ngĂ«rthyera nĂ« njĂ« proces tĂ« gjatĂ« tĂ« zhvillimit historik, pasi qĂ« koha e evidentimit tĂ« ngjarjeve tĂ« kĂ«tyre temave shtrihen nĂ« periudha tĂ« mĂ«dha kohore, dhe se kĂ«shtu nuk ndodh me asnjĂ« libĂ«r tjetĂ«r. Lexo mĂ« shumĂ« »

Pjesë të tjera që përdoren për të mbështetur shpëtimin e kushtëzuar

Postuar tek: Një herë në Krishtin në Krishtin përgjithmonë

NĂ« kĂ«tĂ« kapitull do tĂ« shikojmĂ« pjesĂ« tĂ« ndryshme qĂ« disa herĂ« pĂ«rdoren pĂ«r tĂ« mbĂ«shtetur pikĂ«pamjen e shpĂ«timit tĂ« kushtĂ«zuar. Shumica e tyre nuk pĂ«rbĂ«jnĂ« qendra pĂ«r debat, por pĂ«rsĂ«ri do tĂ« jetĂ« mirĂ« t’i shqyrtojmĂ« ato dhe tĂ« shohim nĂ«se me tĂ« vĂ«rtetĂ« kanĂ« vlerĂ« pĂ«r çështjen qĂ« shtrohet. Lexo mĂ« shumĂ« »