jump to navigation

Baktashinjtë edhe Krishti

Postuar tek: Islamizmi, Misioni Ungjillor

NĂ« vitet e hershme tĂ« shekullit tĂ« 20tĂ«, njĂ« numĂ«r i madh shqiptarĂ«sh s’u kushtonin shumĂ« vĂ«mendje as priftĂ«rve tĂ« kishave romake dhe greke, as hoxhallarĂ«ve myslimanĂ«. Ata shqiptarĂ« qĂ« sinqerisht e kĂ«rkonin PerĂ«ndinĂ« Lexo mĂ« shumĂ« »

Ekzistenca e Perëndisë

Postuar tek: Doktrinat e Biblës

A. Sistemet e rreme dhe të vërteta të teologjisë.

1. Deizmi. Ky sistem pranon qĂ« ka njĂ« Zot, por mohon qĂ« Zoti Ă«shtĂ« zotĂ«ruesi i krijesĂ«s sĂ« Tij. Ata thonĂ«: “Zoti Ă«shtĂ« Krijuesi, por jo ZotĂ«ruesi”. Lexo mĂ« shumĂ« »