jump to navigation

KAPITULLI 8: ME ANĂ‹ TĂ‹ LUTJES ARRIN TEK PERĂ‹NDIA

Postuar tek: Ndryshoje Botën me anë të Lutjes

Lutja i ka duart e gjata dhe mund tĂ« arrijĂ« deri nĂ« qiell. Bibla mĂ«son kĂ«tĂ« tĂ« vĂ«rtetĂ« me simbolin e duarve tĂ« ngritura nĂ« qiell gjatĂ« lutjes. “Le tĂ« ngremĂ« lart zemrat tona dhe duart tona nĂ« drejtim tĂ« PerĂ«ndisĂ« tĂ« qiejve (Vajtimet 3:41). Lexo mĂ« shumĂ« »

Si e dini se Zoti ekziston?

Postuar tek: PĂ«rgjigje dhe Argumente

VĂ«rtet ka njĂ« Zot? Si mundet dikush tĂ« jetĂ« i sigurt se njĂ« qenie e tillĂ« ekziston? Nuk do tĂ« na ndihmonte fare nĂ« gjendjen tonĂ« si njerĂ«z, besimi se ekzistenca e Zotit dhe pyetjet qĂ« do tĂ« rridhnin prej kĂ«tij pohimi, mund tĂ« gjejnĂ« pĂ«rgjigje logjike. Arsyeja qĂ« ne dimĂ« se Zoti ekziston Ă«shtĂ« se Ai na e ka thĂ«nĂ« kĂ«tĂ« dhe na e ka shfaqur veten e vet. Lexo mĂ« shumĂ« »

A merren parasysh punët e mia të mira? A do të më pranojë Zoti nëse kam bërë një jetë të rregullt?

Postuar tek: PĂ«rgjigje dhe Argumente

NĂ« fillim tĂ« viteve gjashtĂ«dhjetĂ« u kompozua njĂ« kĂ«ngĂ« nga Frank Wilson dhe grupi “The Cavaliers” titulluar “The last kiss”. KĂ«nga bĂ«n fjalĂ« pĂ«r njĂ« çift tĂ« fejuarish qĂ« pĂ«sojnĂ« njĂ« aksident automobilistik. Vajza vdes nĂ« krahĂ«t e djalit, i cili e vajton vdekjen e saj duke kĂ«nduar: “Oh, po ku pra, ku do tĂ« shkojĂ« tani vogĂ«lushja ime?! / Zoti ma mori dhe ma çoi larg meje, / NĂ« qiell ajo tani prehet, / Po dhe mĂ« i mirĂ« do tĂ« bĂ«hem / QĂ« vogĂ«lushen time tĂ« mund tĂ« shoh, / Kur kĂ«tĂ« botĂ« do ta lĂ« edhe unĂ«.” Kjo kĂ«ngĂ« jep me pak fjalĂ« qĂ«llimin e shumĂ« njerĂ«zve nĂ« kĂ«tĂ« botĂ«. Lexo mĂ« shumĂ« »