jump to navigation

Parathënie

Postuar tek: Bibla dhe Kurani

Libri “Bibla dhe Kurani: NjĂ« krahasim historik”, Ă«shtĂ« njĂ«ri nga seritĂ« e librave qĂ« u kushtohen çëshjteve kuranike dhe nĂ« pĂ«rgjithĂ«si çështjeve myslimane. AutorĂ« tĂ« ndryshĂ«m e shkruan kĂ«tĂ« libĂ«r me vlerĂ« tĂ« madhe teologjike lidhur me dy librat mĂ« me ndikim nĂ« botĂ«, Bibla dhe Kurani. Lexo mĂ« shumĂ« »

Miti i konformistit

Postuar tek: Vrite MĂ«ndjen

O mami, tĂ« lutem, bĂ«hu pak e arsyeshme,” iu lut Olta sĂ« Ă«mĂ«s. “Atje nuk do tĂ« ketĂ« as drogĂ« ose ndonjĂ« gjĂ« tjetĂ«r. Do tĂ« jetĂ« thjesht njĂ« festĂ«.” Lexo mĂ« shumĂ« »

Miti universialist

Postuar tek: Vrite MĂ«ndjen

E gjithë klasa e Besës 16 vjeçare në shkollën e së dielës u habit nga thënia e saj për mua, nuk ka shumë rëndësi nëse je i krishterë, budist ose mysliman. Të gjithë duan të shkojnë në Qiell, por vetëm se ndjekin rrugë të ndryshme për të shkuar në të njëjtin vend.

Lexo mĂ« shumĂ« »

Vdekja e Krishtit

Postuar tek: Doktrinat e Biblës

Kryqi Ă«shtĂ« e vĂ«rteta themelore e FjalĂ«s sĂ« shfaqur tĂ« PerĂ«ndisĂ«. Me kryqin nuk kuptojmĂ« drurin, por flijimin mbi atĂ« dru. Ne shohim emblemat e Krishtit madje dhe AtĂ« vetĂ« tĂ« kryqĂ«zuar qĂ« nga Zanafilla e nĂ« Lexo mĂ« shumĂ« »