jump to navigation

Kristologjia

Postuar tek: Doktrinat e Biblës

NĂ« thelb, Kristologjia Ă«shtĂ« doktrina e Krishtit. Lum ai qĂ« e njeh AtĂ« si Zot dhe ShpĂ«timtar. NganjĂ«herĂ« tĂ« tjerĂ«t na thonĂ« qĂ« mund tĂ« predikojmĂ« tepĂ«r pĂ«r Krishtin, pa theksuar sa duhet doktrinĂ«n e PerĂ«ndisĂ« dhe atĂ« Lexo mĂ« shumĂ« »

Si e dini se Jezusi ka ekzistuar?

Postuar tek: PĂ«rgjigje dhe Argumente

Akoma sot ka shumĂ« njerĂ«z qĂ« pretendojnĂ« se Jezusi nuk ka ekzistuar kurrĂ« ndonjĂ«herĂ« dhe se ai ishte vetĂ«m njĂ« person mitik. Bertrand Russell1 thotĂ«: “Mund tĂ« them se ndokush nuk Ă«shtĂ« i interesuar pĂ«r problemin historik. Historikisht Ă«shtĂ« krejt e dyshimtĂ« nĂ«se Krishti ekzistoi, Lexo mĂ« shumĂ« »

Bibla dhe loja e telefonit të prishur

Postuar tek: Vrite MĂ«ndjen

Miti i ndryshimit të Biblës që në kohën kur është shkruar me atë që ne kemi sot.

Loja e telefonit tĂ« prishur jo vetĂ«m qĂ« ka qenĂ« njĂ« lojĂ« shumĂ« e pĂ«rdorshme pĂ«r vite me radhĂ«, por Ă«shtĂ« pĂ«rdorur, gjithashtu, pĂ«r tĂ« ilustruar vlerĂ«n e saktĂ«sisĂ« sĂ« komunikimit. GjatĂ« zhvillimit tĂ« kĂ«saj loje njerĂ«zit ulen nĂ« rreth. NjĂ« person i pĂ«shpĂ«rit nĂ« vesh personit qĂ« ka pranĂ« njĂ« mesazh tĂ« shkurtĂ«r. Ky person ia pĂ«shpĂ«rit kĂ«tĂ« frazĂ« personit tjetĂ«r dhe kĂ«shtu me radhĂ« derisa mesazhi ka kaluar nĂ«pĂ«r tĂ« gjithĂ« rrethin. Lexo mĂ« shumĂ« »

UNĂ‹ JAM FALUR

Postuar tek: Jezusi më shumë se Profet

Disa njerĂ«z mendojnĂ« se meqenĂ«se myslimanet besojnĂ« te njĂ« Zot, nuk Ă«shtĂ« e nevojshme tĂ« predikosh ungjillin tek ata. Por unĂ« e di se Krishti ka ndryshur jetĂ«n time dhe unĂ« kam gjetur tek ai paqen, tĂ« cilĂ«n nuk mund ta gjej gjetiu. Lexo mĂ« shumĂ« »