jump to navigation

Hyrje

Postuar tek: Mbi Kuranin

Sa prej jush keni qĂ«nĂ« nĂ« bisedĂ« me njĂ« mysliman, dhe ti e kupton shpejt se midis juve ka dallime kontradiktore? Ju e pyetni myslimanin se pse ai i thotĂ« gjĂ«rat qĂ« ata i bĂ«jnĂ«, dhe ata pĂ«rgjigjen se ata vetĂ«m pĂ«rsĂ«risin atĂ« çfarĂ« u ka mĂ«suar Kurani. Lexo mĂ« shumĂ« »

10 Arsye pse nuk lahem

Postuar tek: Humor

KĂ«to janĂ« gjithashtu tĂ« njĂ«jtat arsye pĂ«rse njerĂ«zit nuk vijnĂ« nĂ« kishĂ«, nuk luten dhe refuzojnĂ« tĂ« bĂ«jnĂ« vullnetin e PerĂ«ndisĂ«. Lexo mĂ« shumĂ« »

Përjetësia

Postuar tek: Të Ecurit Me Perëndinë

Gjërat që duken janë për një kohë, kurse ato që nuk shihen janë të përjetshme - 2 Korintasit 4:18

PĂ«rjetĂ«sia Ă«shtĂ« njĂ« nga subjektet mĂ« solemne nĂ« FjalĂ«n e PerĂ«ndisĂ«. Mendjet tona tĂ« vdekshme nuk mund ta kuptojnĂ« plotĂ«sisht atĂ«, por PerĂ«ndia ka folur pĂ«r tĂ« nĂ« FjalĂ«n e tij, ndaj ne duhet t’u kushtojmĂ« vĂ«mendje gjĂ«rave qĂ« PerĂ«ndia ka folur. Nuk ndihem shumĂ« kompetent Lexo mĂ« shumĂ« »

KAPITULLI 31: KOHA VETJAKE NĂ‹ LUTJE

Postuar tek: Ndryshoje Botën me anë të Lutjes

Koha vetjake nĂ« lutje nĂ«nkupton pjesĂ«n mĂ« tĂ« madhe tĂ« njĂ« dite, ose njĂ« periudhĂ« ditĂ«sh, jep mundĂ«sinĂ« tĂ« shijosh njĂ« hapĂ«sirĂ« mĂ« tĂ« gjatĂ« kohe nĂ« marĂ«dhĂ«nie tĂ« ngushtĂ« me Zotin. MijĂ«ra besimtarĂ« pohojnĂ« se jeta e tyre frymĂ«rore do tĂ« ishte mĂ« pak frytdhĂ«nĂ«se, nĂ«se nuk do tĂ« kishin praktikuar njĂ« kohĂ« vetĂ«m me Zotin. PĂ«rsa i pĂ«rket pĂ«rvojĂ«s time vetjake mund tĂ« pohoj se nuk do ta njihja vullnetin e PerĂ«ndisĂ« nĂ«se nuk do tĂ« kisha kaluar periudha tĂ« gjata kohe vetĂ«m me TĂ«. PĂ«r asgjĂ« nĂ« botĂ« nuk do tĂ« hiqja dorĂ« nga kĂ«to pĂ«rvoja dhe nga efekti i jashtĂ«zakonshĂ«m mbi tĂ« gjithĂ« shĂ«rbesĂ«n vijuese pĂ«r Zotin. Lexo mĂ« shumĂ« »

Si quhej kryeprifti: Abiathar apo Ahimelek?

Postuar tek: Mospërputhjet në Bibël

A ishte kryeprifti i quajtur Abiathar (Marku 2:26) ose Ahimelek (1 Samueli 21:1; 22:20) kur Davidi hyri në shtëpinë e Perëndisë dhe hëngri bukët e paraqitjes?

(Kategoria: Është keqkuptuar përdorimi i hebraishtes & është keqkuptuar konteksti historik)

Jezusi pohon qĂ« kjo ngjarje ndodhi “nĂ« kohĂ«n e kryepriftit Abiathar” dhe ne e dimĂ« nga 1 Samueli qĂ« Abiathari nuk ishte aktualisht kryeprifti nĂ« atĂ« kohĂ«; kryeprift ishte ati i tij, Ahimeleku. NĂ«se ne do ta prezantonim Lexo mĂ« shumĂ« »