jump to navigation

PĂ«r Zotin Jezu Krisht

Postuar tek: Çfare Besojne Ungjilloret

Zoti Jezu Krisht Ă«shtĂ« plotĂ«sisht PerĂ«ndi dhe plotĂ«sisht njeri. U ngjiz nga Fryma e ShenjtĂ«, u lind nga njĂ« virgjĂ«reshĂ«, dhe bĂ«ri njĂ« jetĂ« pa mĂ«kat nĂ« bindje ndaj Atit. Ai mĂ«soi me autoritet dhe tĂ« gjitha fjalĂ«t Lexo mĂ« shumĂ« »

MISTERE TĂ‹ SHKRIMEVE TĂ‹ SHENJTA

Postuar tek: Ja Dallimi

Dhjata e Re na paraqet njĂ« seri misteresh. Rreziku qĂ«ndron nĂ« atĂ« qĂ« ne mund tĂ« mos i kuptojmĂ« ato. Prandaj do t’i kushtojmĂ« kĂ«tij mĂ«simi njĂ« pĂ«rmbledhje tĂ« shkurtĂ«r tĂ« kuptimeve tĂ« mistereve tĂ« ndryshme. Lexo mĂ« shumĂ« »

Sa veta nga shtëpia e Jakobit ishin: 70 apo 75?

Postuar tek: Mospërputhjet në Bibël

A erdhën në Egjipt 70 anëtarë të shtëpisë së Jakobit (Zanafilla 46:27), apo ishin 75 anëtarë (Veprat 7:14)?

(Kategoria: Është keqkuptuar konteksti historik)

Kjo mospĂ«rputhje e dukshme shtron pyetjen se sa anĂ«tarĂ« tĂ« shtĂ«pisĂ« sĂ« Jakobit shkuan nĂ« Egjipt. TĂ« dyja fragmentet qĂ« Lexo mĂ« shumĂ« »

Ringjallja e Krishtit

Postuar tek: Doktrinat e Biblës

A. Rëndësia e ringjalljes.

NĂ« BibĂ«l gjendet njĂ« numĂ«r i madh njerĂ«zish qĂ« janĂ« rikthyer nĂ« jetĂ«. KĂ«ta nuk u ringjallĂ«n, por u rikthyen, sepse ata vdiqĂ«n pĂ«rsĂ«ri. Zoti ynĂ« u ringjall, pasi kishte vdekur njĂ«herĂ« e pĂ«rgjithmonĂ« dhe tani jeton Lexo mĂ« shumĂ« »