jump to navigation

Sa ishte e madhe ena: 2000 apo 3000 bate?

Postuar tek: Mospërputhjet në Bibël

A ndërtoi Solomoni një mbajtës prej metali që përmbante 2,000 bate (1 Mbretërit 7:26) apo mbi 3,000 bate (2 Kronikave 4:5)?

(Kategoria: Është keqkuptuar qëllimi i autorit, ose është gabimi i kopjuesit)

Folja hebraike e pĂ«rkthyer si “pĂ«rmbante” dhe “mbante” ndryshon nga ajo qĂ« pĂ«rkthehet si “pranon”; dhe kuptimi mund tĂ« jetĂ« qĂ« mbajtsja Lexo mĂ« shumĂ« »

Noja, nga sa çifte krijesash: 2 apo 7?

Postuar tek: Mospërputhjet në Bibël

A duhej Noja tĂ« sillte nga dy çifte tĂ« tĂ« gjitha krijesave tĂ« gjalla (Zbulesa 6:19-20), apo duhej tĂ« sillte 7 çifte tĂ« “kafshĂ«ve tĂ« pastra” (Zanafilla 7:2; shikoni gjithashtu Zanafilla 7:8,9)?

(Kategoria: Teksti është cituar gabimisht)

Kjo Ă«shtĂ« vĂ«rtetĂ« njĂ« pyetje e çuditshme pĂ«r t’u bĂ«rĂ«. Ă‹shtĂ« e qartĂ« qĂ« Shabiri e ka cituar gabimisht tekstin e ZanafillĂ«s nĂ« kapitullin e gjashtĂ«, qĂ« nuk pĂ«rmend fare “kafshĂ«t e pastra” nĂ« shĂ«nimet e Lexo mĂ« shumĂ« »

Shfajësimi

Postuar tek: Doktrinat e Biblës

A. Citimi.

Ne jemi “shfajĂ«suar falas me anĂ« tĂ« hirit tĂ« tij, nĂ«pĂ«rmjet shpengimit qĂ« Ă«shtĂ« nĂ« Krishtin Jezus” (RomakĂ«ve 3:24). “Por edhe pĂ«r ne, tĂ« cilĂ«ve do tĂ« na numĂ«rohet, neve qĂ« besojmĂ« nĂ« atĂ« qĂ« ka ringjallur prej tĂ« vdekurve Jezusin, Zotin tonĂ«, i cili u dha pĂ«r shkak tĂ« fyerjeve tona dhe u ringjall pĂ«r Lexo mĂ« shumĂ« »

A keni dëgjuar për katër ligjet shpirtërore?

Postuar tek: Parathënie

A keni dëgjuar për katër ligjet shpirtërore?

Nga Bill Brajt

Ashtu siç ekzistojnĂ« ligje fizike qĂ« rregullojnĂ« funksionimin fizik tĂ« gjithĂ«sisĂ«, ashtu ekzistojnĂ« edhe ligje shpirtĂ«rore qĂ« rregullojnĂ« Lexo mĂ« shumĂ« »