jump to navigation

Indeksi

Postuar tek: Pse duhet ti besojë Jezusit?
 1. Krishterimi i Mirëfilltë: Mendimi se, ose duhet të pranojmë vetëshpalljen e Jezusit si Zot, ose ta refuzojmë si mashtrues, gjithashtu dy citatet e fundit janë të C.S. Lewis fq.77-78
 2. Kur Skeptikët pyesin: Tri rrymat kryesore të provave mbi hyjninë e Krishtit janë nga fq.113
 3. Udhëzues Ilustrativ mbi profecitë e Biblës: Informacion dhe shpjegim i profecisë së 70 javëve të dhëna në librin e Danielit fq.252
 4. Kur Skeptikët Pyesin: Pjesa më e madhe e profecive të rrështuara aty gjenden në faqet 114-115
 5. Kur Skeptikët Pyesin: Citati mbi probabilitetin është marrë në fq 116
 6. Kur Skeptikët Pyesin: Pjesa më e madhe e shembujve gjëndet në fq.117
 7. Kur Skeptikët Pyesin: Shembujve gjëndet në fq.116-117
 8. Rinjgjallja e Jezusit: Informacion rreth thënieve të pjesës më të madhe të akademikave mbi vdekjen, varrosjen, varrin bosh dhe dishepujt që besuan se e panë Zotin e rinjgjallur fq.24
 9. MĂ«simi i sĂ« VĂ«rtetĂ«s mbi Rinjgjalljen: Informacion qĂ« kundĂ«rshton “TeorinĂ« e Konspiracionit” fq.20
 10. MĂ«simi i sĂ« VĂ«rtetĂ«s mbi Rinjgjalljen: Informacion qĂ« kundĂ«rshton “TeorinĂ« e Zalitjes” fq.31-34
 11. MĂ«simi i sĂ« VĂ«rtetĂ«s mbi Rinjgjalljen: Informacion qĂ« kundĂ«rshton “TeorinĂ« e Varrit tĂ« Gabuar” fq.35-36
 12. Rinjgjallja e Jezusit: Informacion mbi “TeorinĂ« e Hulaçinacionit” dhe tĂ« faktit qĂ« dy persona nuk mund tĂ« pĂ«rjetojnĂ« tĂ« njĂ«jtĂ«n haluçinacion fq.26-27
 13. Mësimi i së Vërtetës mbi Rinjgjalljen: Këto teori alternative e dhurojnë besueshmërimë të konsiderueshme tregimeve të Ungjijve fq.36
 14. Rinjgjallja e Jezusit: Ide mbi provat fq.33-38
 15. Leeksione të Teologjisë Sistematike: Jezusi është Biri i përjetshëm i Perëndisë fq.89
 16. Krishterimi i Mirëfilltë: Shëmbulli i Birit që emeton prej Atit fq.267
 17. Shumë të vërteta të Pakundërshtueshme: Jezusi njeri fq.60
 18. Leksione të Teologjisë Sistematike: Kredoja Athanasianse fq.90
 19. Leksione të Teologjisë Sistematike: Ati njihet si Perëndi fq.92
 20. Leksione të Teologjisë Sistematike: Biri njihet si Perëndi fq.92-93
 21. Leksione të Teologjisë Sistematike: Fryma e Shenjtë njihet si Perëndi fq.96-97
 22. Krishterimi i mirefilltë: Analogjia e tre dimensioneve te hapsirës e përdorur për të ilustruar Trininë fq.248

Ndëshkimi i Mëkatit

Postuar tek: Doktrinat e Biblës

A. Ndëshkimi natyror.

Kjo mund tĂ« ilustrohet mĂ« sĂ« miri me anĂ« tĂ« shembullit tĂ« njĂ« fĂ«mije, tĂ« cilit i ishte ndaluar tĂ« hante nga njĂ« ushqim i caktuar. Ai nuk u bind dhe hĂ«ngri shumĂ«, dhe pastaj u sĂ«mur. Pasoja natyrore e mosbindjes sĂ« tij ishte sĂ«mundja. Lexo mĂ« shumĂ« »

Miti i Plakut të Vitit të Ri

Postuar tek: Vrite MĂ«ndjen

MirĂ«, PerĂ«ndi po tĂ« jap njĂ« mundĂ«si pĂ«r tĂ« provuar ekzistencĂ«n tĂ«nde”, tha Evisi i gjunjĂ«zuar para krevatit tĂ« tij. Evisi Ă«shtĂ« njĂ« djalĂ« 7 vjeç dhe dĂ«shiron me tĂ« vĂ«rtetĂ« qĂ« tĂ« besojĂ« te PerĂ«ndia. KĂ«shtu duke pĂ«rkulur kokĂ«n e tij tĂ« kuqe dhe krenare vazhdoi: UnĂ« dua me tĂ« vĂ«rtetĂ« tĂ« besoj tek ti, PerĂ«ndi. UnĂ« do tĂ« besoj me tĂ« vĂ«rtetĂ« nĂ« qoftĂ« se nesĂ«r nĂ« mĂ«ngjes do tĂ« gjej 1 milion dollarĂ«, atĂ«herĂ« ti pĂ«r mua ekziston vĂ«rtetĂ« dhe nuk do tĂ« dyshoj kurrĂ« pĂ«r kĂ«tĂ« gjë”. Lexo mĂ« shumĂ« »

Angjelologjia

Postuar tek: Doktrinat e Biblës

Angjelologjia është doktrina e engjëjve.

I. Perkufizimi

A. Shprehja. “I bĂ«n erĂ«rat lajmĂ«tarĂ« tĂ« tij dhe flakĂ«t e zjarrit shĂ«rbĂ«torĂ« tĂ« tij” (Psalmi 104:4). “EngjĂ«lli i Zotit zĂ« vend rreth atyre qĂ« kanĂ« frikĂ« prej tij dhe i çliron” (Psalmi 34:7). “ÇfarĂ« Ă«shtĂ« njeriu, qĂ« ta mbash mend, dhe biri i njeriut, qĂ« ta vizitosh? MegjithatĂ« ti e bĂ«re pak mĂ« tĂ« ulĂ«t se PerĂ«ndia, Lexo mĂ« shumĂ« »