jump to navigation

Kontekst apo preteks?

Postuar tek: Një herë në Krishtin në Krishtin përgjithmonë

NjĂ« ndĂ«r rregullat bazĂ« tĂ« studimit Ă«shtĂ« se vargu ose pjesa duhet tĂ« studiohet brenda kontekstit. Prandaj ne themi: “Teksti jashtĂ« kontekstit bĂ«het preteks”. Si shembull, le tĂ« lexojmĂ«: Lexo mĂ« shumĂ« »

KAPITULLI 4: NJĂ‹ AUTORITET NĂ‹ DISPOZICIONIN TĂ‹ND

Postuar tek: Ndryshoje Botën me anë të Lutjes

GjatĂ« javĂ«s sĂ« fundit tĂ« jetĂ«s sĂ« Tij nĂ« tokĂ«, pĂ«rpara vdekjes sĂ« Tij ndĂ«rmjetĂ«suese dhe tĂ« ringjalljes, Jezusi u dha dishepujve tĂ« Tij disa urdhĂ«ra tĂ« veçanta, nĂ« lidhje me lutjen. KĂ«to urdhĂ«ra bĂ«jnĂ« Lexo mĂ« shumĂ« »

A nuk ka argumente të arsyeshme që e bëjnë sot të pabesueshme lindjen e virgjër?

Postuar tek: PĂ«rgjigje dhe Argumente

Zoti, ndoshta, mund tĂ« kishte zgjedhur edhe njĂ« rrugĂ« tjetĂ«r pĂ«r tĂ« dĂ«rguar nĂ« kĂ«tĂ« botĂ« Birin e tij, por Ă«shtĂ« fakt se rruga qĂ« ai zgjodhi ishte lindja e virgjĂ«r. Lexo mĂ« shumĂ« »

Miti i zbulimeve arkeologjike të pafavorshme

Postuar tek: Vrite MĂ«ndjen

NjĂ« burrĂ« i shkurtĂ«r, por i bĂ«shĂ«m zbriti shkallĂ«t e apartamentit 221B nĂ« Bejker Strit dhe u takua me njĂ« detektiv. “MirĂ«mĂ«ngjes, doktor,” tha njĂ« burrĂ« qĂ« ndodhej i ulur nĂ« kolltuk. “E shikoj qĂ« paskeni kaluar disa netĂ« pa gjumĂ« kohĂ«t e fundit.” “Po Ă«shtĂ« e vĂ«rtetĂ«. Po ti nga e di kĂ«tĂ« gjĂ«? Nga e di qĂ« unĂ« jam mjek?!” Lexo mĂ« shumĂ« »