jump to navigation

Jezusi kalëroi mbi një kërriç apo mbi një gomare?

Postuar tek: Mospërputhjet në Bibël

Jezusi kalëroi drejt Jerusalemit mbi një kërriç (Marku 11:7; krahaso Luka 19:35) apo mbi një pulishtë dhe një gomare (Mateu 21:7)?

(Kategoria: Është keqinterpretuar teksti dhe është keqkuptuar konteksti historik)

Akuza Ă«shtĂ« qĂ« Ungjijt janĂ« nĂ« mospĂ«rputhje sa i pĂ«rket numrit tĂ« gomareve mbi tĂ« cilat Jezusi kalĂ«roi drejt Jerusalemit. Lexo mĂ« shumĂ« »

Është e arsyeshme ta besosh krishterimin apo është thjesht çështje dëshire?

Postuar tek: PĂ«rgjigje dhe Argumente

James Harvey Johnson i Klubit tĂ« dijetarĂ«ve e shpjegon kĂ«shtu kĂ«tĂ« çështje: “PikĂ«pamjet fetare janĂ« kundĂ«r gjykimit tĂ« shĂ«ndoshĂ«. Nuk ekzistojnĂ« fare as engjĂ«j, djaj, qiej, ferr, shpirtra, shtriga e as mrekulli. KĂ«to ide besĂ«tytni janĂ« kultivuar me qĂ«llim qĂ« njerĂ«zit, qĂ« gĂ«njehen lehtĂ«, tĂ« besojnĂ« qĂ«, duke i paguar para priftĂ«rinjve, tĂ« jenĂ« tĂ« privilegjuar ndonjĂ«ri zotave. Nuk ka asgjĂ« tĂ« mbinatyrshme, asgjĂ« nĂ« kundĂ«rshtim me ligjin natyror. ” (Religion Is a Gigantic Fraud) Lexo mĂ« shumĂ« »

DITA E ZOTIT, DITA E KRISHTIT, DITA E PERĂ‹NDISĂ‹

Postuar tek: Ja Dallimi

Tani duhet tĂ« kemi arritur nĂ« atĂ« pikĂ« ku pĂ«lqejmĂ« tĂ« bĂ«jmĂ« dallimet e duhura ndĂ«rsa studiojmĂ« Shkrimet e Shenjta. Kur tĂ« arrijmĂ« te studimi i ngjarjeve tĂ« ardhshme, ne do tĂ« kemi njĂ« fillim tĂ« mbarĂ« nĂ« tĂ« Lexo mĂ« shumĂ« »

Kapitulli 2: Bibla dhe Kur’ani

Postuar tek: Pse të ndjekësh Jezusin?

Ă‹shtĂ« e rĂ«ndĂ«sishme tĂ« dihet se edhe Kur’ani e konsideron BiblĂ«n si fjalĂ«n e PerĂ«ndisĂ«. PerĂ«ndia Ă«shtĂ« ai qĂ« zbuloi Shkrimet. Termi i zakonshĂ«m nĂ« Kur’an pĂ«r shkrimet e mĂ«parshme Ă«shtĂ« ‘al-kitab’ (libri), dhe hebrenjtĂ« Lexo mĂ« shumĂ« »