jump to navigation

Sa mbikëqyrës caktoi Salomoni: 3600 apo 3300?

Postuar tek: Mospërputhjet në Bibël

A caktoi Salomoni 3,600 mbikëqyrës (2 Kronikave 2:2) për punën e ndërtimit të tempullit, apo vetëm 3,300 (1 Mbretërit 5:16)?

(Kategoria: Është keqkuptuar qëllimi i autorit)

Ky nuk Ă«shtĂ« njĂ« problem i madh. Zgjidhja mĂ« e pĂ«rshtatshme pĂ«r kĂ«tĂ« Ă«shtĂ« qĂ« autori i 2 Kronikave ka pĂ«rfshirĂ« 300 burra tĂ« cilĂ«t kanĂ« qĂ«nĂ« tĂ« zgjedhur si rezervist qĂ« tĂ« zenĂ« vendin e atyre mbikĂ«qyrĂ«sve qĂ« do tĂ« sĂ«mureshin apo tĂ« atyre qĂ« kishin vdekur, Lexo mĂ« shumĂ« »

Ka kaq shumë interpretime të ndryshme të Biblës. Përse duhet t’i besoj tuajit?

Postuar tek: PĂ«rgjigje dhe Argumente

NjĂ« nga ankesat qĂ« ne dĂ«gjojmĂ« shpesh Ă«shtĂ« qĂ« kushdo ka njĂ« interpretim tĂ« ndryshĂ«m pĂ«r BiblĂ«n. NgaqĂ« shumĂ« njerĂ«z arrijnĂ« nĂ« pĂ«rfundime tĂ« ndryshme kur lexojnĂ« BiblĂ«n, mendohet se nuk ekziston asnjĂ« mĂ«nyre marrĂ«veshjeje. Lexo mĂ« shumĂ« »

Si mund të ketë Perëndia Bir

Postuar tek: Pse duhet ti besojë Jezusit?

Jezusi ishte Biri i PĂ«rjetshĂ«m i PerĂ«ndisĂ«. Ai Ă«shtĂ« Alfa dhe Omega, i pari dhe i fundit, fillimi dhe mbarimi. Ai ka qĂ«nĂ« dhe do tĂ« jetĂ« gjithmonĂ«. NĂ« Ungjillin sipas Gjonit shkruhet: Lexo mĂ« shumĂ« »