jump to navigation

ZGJEDHJE - Një shqyrtim sipas Shkrimit

Postuar tek: Zgjedhje - Një shqyrtim sipas Shkrimit

ZGJEDHJE - Një shqyrtim sipas Shkrimit të fjalës
zgjedhje, siç është përdorur në Dhiatën e Re
nga G.W.S.

Si mundet dikush ta besojë Dhiatën e Re si një tregim për jetën e Jezusit duke parë se ajo është shkruar pas vdekjes së tij?

Postuar tek: PĂ«rgjigje dhe Argumente

Duket se ekzistojnĂ« ca lloje mendimesh tĂ« pĂ«rgjithshme midis shumĂ« njerĂ«zve, se dokumentet e DhiatĂ«s sĂ« Re ishin shkruar shumĂ« vjet pas ngjarjeve qĂ« u zhvilluan dhe qĂ« nga ajo kohĂ« nuk mbajnĂ« informacion tĂ« besuar. MegjithatĂ«, Ă«shtĂ« fakt se jeta e Jezusit ishte shkruar prej dĂ«shmitarĂ«ve apo njerĂ«zve tĂ« cilĂ«t regjistruan dĂ«shmi tĂ« drejtpĂ«rdrejta. Lexo mĂ« shumĂ« »

Rreth Autorit

Postuar tek: Të Ecurit Me Perëndinë

John Charles Ryle (1816-1900) ishte biri i njĂ« bankieri tĂ« pasur dhe u arsimua nĂ« shkollĂ«n Eton dhe nĂ« kolegjin Christ Church nĂ« Oksford. Ai ishte njĂ« atlet i mirĂ«, lundrues (nĂ« varkĂ« me lopata) dhe lojtar nĂ« kriket pĂ«r Universitetin e Oksfordit. Lexo mĂ« shumĂ« »

Gjon pagëzori ishte apo nuk ishte Elija që do të vinte?

Postuar tek: Mospërputhjet në Bibël

Gjon pagëzori ishte (Mateu 11:14;17:10-13) apo nuk ishte Elija që do të vinte (Gjoni 1:19-21)?

(Kategoria: Është keqkuptuar konteksti historik)

Mateu regjistron Jezusin duke thĂ«nĂ« qĂ« Gjon PagĂ«zori ishte Elija qĂ« do tĂ« vinte, ndĂ«rsa Gjoni duket se regjistron Gjon PagĂ«zorin duke Lexo mĂ« shumĂ« »