jump to navigation

Historia e sektit Dëshmitarët e Jehovait

Postuar tek: Pergjigjet per Deshmitaret e Jehovait

Sekti DĂ«shmitarĂ«t e Jehovait Ă«shtĂ« njĂ« sekt relativisht i ri, meqĂ« ka nisur nga fundi i shekullit tĂ« 19-tĂ«. Ai nuk Ă«shtĂ« pjesĂ« e Krishterimit tĂ« rrjedhĂ«s kryesore, duke qenĂ« kĂ«shtu, siç e quajmĂ«, Lexo mĂ« shumĂ« »

Në çfarë kohe gratë po e vizitonin varrin e Jezusit?

Postuar tek: Mospërputhjet në Bibël

A e vizituan gratĂ« varrin “kur po zbardhte dita” (Mateu 28:1) apo “kur po lindte dielli” (Marku 16:2)?

(Kategoria: Tekstet janë në pajtueshmëri nëse u kushtohet më tepër vëmendje)

NjĂ« shikim i shkurtĂ«r nĂ« tĂ« katĂ«r pasazhet nĂ« fjalĂ« do tĂ« qartĂ«sojnĂ« çdo mospĂ«rputhje. Mateu 28:1 “kur po zbardhte dita…shkuan pĂ«r tĂ« parĂ« varrin” Marku 16:2 “shumĂ« herĂ«t..ato erdhĂ«n tek varri, kur po lindte dielli” Lexo mĂ« shumĂ« »

Kur u kthyen dishepujt në Galile: menjëherë apo pas 40 ditëve?

Postuar tek: Mospërputhjet në Bibël

Pas porosive të dhëna nga Jezusi, a u kthyen dishepujt menjëherë në Galile (Mateu 28:17) apo pas së paku 40 ditëve (Luka 24:33;Veprat 1:3-4)?

(Kategoria: Nuk është lexuar i tërë teksti dhe është cituar gabimisht)

Kjo mospĂ«rputhje e supozuar shtron pyetjen se a janĂ« kthyer dishepujt nĂ« Galile pas kryqĂ«zimit. Nga Mateu 28:17 sillen prova qĂ« ata u kthyen menjĂ«herĂ«, dhe nga Luka 24:33 dhe 49 dhe Veprat 1:4 Lexo mĂ« shumĂ« »