jump to navigation

Kush është Jezusi?

Postuar tek: Jezusi

Afro 2000 vjet më parë, Jezusi hyri në gjininë njerzore nëpërmjet popullit të vogël Jude. Jetoi në një famlje të varfër, që i takonte një fisi të vogël dhe banoi në një nga shtetet më të vegjël të botës. Ai jetoi rreth 33 vjet dhe vetëm tre vjetët e fundit kreu shërbimin e tij publik.

E megjithatĂ«, njerzit e kujtojnĂ« pothuejse nĂ« tĂ«rĂ« botĂ«n. Datat gazetatave tĂ« pĂ«rditshme dhe datat e botimeve tĂ« tekseve universitare dĂ«shmojnĂ« faktin se Jezusi vĂ«rtet jetoi. Jeta e tij Ă«shtĂ« njĂ«ra nga ngjarjet mĂ« tĂ« rĂ«ndĂ«sishme qĂ« Ă«shtĂ« pĂ«rjetuar ndonjĂ«herĂ«. Kur e pyetĂ«n historianin e shquar H.G Uells se cili individ ka lĂ«nĂ« mbresa mĂ« tĂ« pashlyeshme nĂ« histori, ai u pĂ«rgjigj se, po tĂ« bĂ«hej vjersimi i ndonjĂ« personi sipas kritereve historike, “atĂ«here Jezusi do tĂ« zinte vĂ«ndin e parĂ«”.