jump to navigation

Kush e arrestoi Jezusin?

Postuar tek: Vështirësitë Biblike nga Libri i Mateut

Kush e arrestoi Jezusin?
Mateu 26:47; Marku 14:43; Luka 22:47; Gjoni 18:12

  1. Një turmë
    1. (Mat. 26:47,50) - “Dhe ndĂ«rsa ai ende po fliste, ja Juda, njĂ« nga tĂ« dymbĂ«dhjetĂ«t, erdhi, dhe bashkĂ« me tĂ« njĂ« turmĂ« e madhe me shpata dhe me shkopinj, e dĂ«rguar nga krerĂ«t e priftĂ«rinjve dhe nga pleqtĂ« e popullit.. Dhe Jezusi i tha: “Mik, çfarĂ« ke ardhur tĂ« bĂ«sh?“. AtĂ«herĂ« ata iu afruan, vunĂ« duart mbi Jezusin dhe e zunĂ«.
    2. (Marku 14:43) - “Dhe nĂ« atĂ« çast, ndĂ«rsa ai ende po fliste, erdhi Juda, njĂ« nga tĂ« dymbĂ«dhjetĂ«t, dhe me tĂ« njĂ« turmĂ« e madhe me shpata e shkopinj, e dĂ«rguar nga krerĂ«t e priftĂ«rinjve, nga skribĂ«t dhe nga pleqtĂ«.”
    3. (Luka 22:47) - “NdĂ«rsa ai ende po fliste, ja njĂ« turmĂ«; dhe ai qĂ« quhej JudĂ«, njĂ« nga tĂ« dymbĂ«dhjetĂ«t, i printe dhe iu afrua Jezusit pĂ«r ta puthur.”
  2. Legjioni Romak, komandantët, rojet e Judenjvë.
    1. (Gjoni 18:12) - “AtĂ«herĂ« grupi i ushtarĂ«ve, kapiteni dhe rojet e Judenjve e kapĂ«n Jezusin dhe e lidhĂ«n.”

Padyshim kjo nuk Ă«shtĂ« njĂ« kundĂ«rthĂ«nie Biblike. Mateu, Marku, dhe Luka na thonĂ« se njĂ« turmĂ« ju afrua Jezusit nĂ« kopĂ«sht dhe ata e arrestuan AtĂ«. Gjoni na thotĂ« se grupi i arrestimit ishin ” grupi i ushtarĂ«ve, kapiteni dhe rojet e Judenjve…” Me sa duket, nĂ« turmĂ« pĂ«rfshieheshin edhe ata qĂ« bĂ«nĂ« arrestimin.