jump to navigation

Po ti, a do ta pranosh Jezuin?

Postuar tek: TĂ« Lindur SĂ«risht

Tek Psalmi 107,4-22 na pĂ«rshkruhen lloje tĂ« ndryshme njerĂ«zish: Ata endeshin nĂ«pĂ«r shkretĂ«tirĂ«, nĂ« vende tĂ« shkretuara, dhe nuk gjenin asnjĂ« qytet ku tĂ« banonin… TĂ« tjerĂ« rrinin nĂ« terr dhe nĂ« hijen e vdekjes, robĂ«r tĂ« pikĂ«lluar dhe nĂ« zinxhira, sepse ishin rebeluar kundĂ«r fjalĂ«ve tĂ« PerĂ«ndisĂ«… Disa njerĂ«z pa mend vuanin pĂ«r sjelljen e tyre rebele dhe pĂ«r mĂ«katet e tyre…

Mbase ti e ndien se je si kĂ«ta njĂ«rĂ«z. Jeta jote Ă«shtĂ« si njĂ« shkretĂ«tirĂ«, boshe dhe e pakuptimtĂ« dhe je larg PerĂ«ndisĂ« dhe sigurisĂ« sĂ« Tij; mbase e ke kaluar jetĂ«n nĂ« rebelim ndaj PerĂ«ndisĂ« dhe rrugĂ«s sĂ« Tij dhe tani ndihesh i lidhur me zinxhira shpirtĂ«rore, i zhytyr nĂ« errĂ«sirĂ« dhe dĂ«shpĂ«rim; ndoshta e di se pĂ«r shkak tĂ« kĂ«tij rebelimi ke qenĂ« si budalla gjithĂ« jetĂ«n dhe se, pĂ«r shkak tĂ« kokĂ«fortĂ«sisĂ« sate, ke rĂ«nĂ« nĂ« shumĂ« mĂ«kate dhe madje ke vuajtur si pasojĂ« e tyre…

Por tek ky psalm na thuhet gjithashtu se sa herĂ« qĂ« njerĂ«zit thĂ«rrisnin me gjithĂ« zemĂ«r emrin e PerĂ«ndisĂ«, Ai tregonte besnikĂ«rinĂ« e Tij ndaj tyre dhe i çlironte: NĂ« fatkeqĂ«sitĂ« e tyre ata i thirrĂ«n Zotit dhe Ai i çliroi nga ankthet e tyre… [Ai] i çoi nĂ« rrugĂ«n e drejtĂ«, me qĂ«llim qĂ« tĂ« arrinin nĂ« njĂ« qytet ku tĂ« banonin… [Ai] i nxori nga terri dhe nga hija e vdekjes dhe i kĂ«puti lidhjet e tyre… Ai dĂ«rgoi fjalĂ«n e Tij dhe i shĂ«roi…

Tek Isaia 61,1-3 gjejmĂ« disa fjalĂ« tĂ« mrekullueshme qĂ« pĂ«rshkruajnĂ« atĂ« qĂ« Jezui mund tĂ« bĂ«jĂ« nĂ« zemrat tona: Fryma e Zotit Ă«shtĂ« mbi mua, sepse Zoti mĂ« ka vajosur pĂ«r t’u dhĂ«nĂ« njĂ« lajm tĂ« mirĂ« tĂ« pĂ«rulurve; mĂ« ka dĂ«rguar tĂ« lidh plagĂ«n e atyre qĂ« e kanĂ« zemrĂ«n tĂ« thyer, tĂ« shpall çlirimin e atyre qĂ« janĂ« nĂ« robĂ«ri, hapjen e burgut tĂ« burgosurve, tĂ« shpall vitin e hirit tĂ« Zotit dhe ditĂ«n e hakmarrjes tĂ« PerĂ«ndisĂ« sonĂ«, pĂ«r tĂ« ngushĂ«lluar tĂ«rĂ« ata qĂ« pikĂ«llohen, pĂ«r t’u dhĂ«nĂ« gĂ«zim atyre qĂ« pikĂ«llohen… pĂ«r t’u dhĂ«nĂ« atyre njĂ« diademĂ« nĂ« vend tĂ« hirit, vajin e gĂ«zimit nĂ« vend tĂ« zisĂ«, mantelin e lavdĂ«rimit nĂ« vend tĂ« njĂ« fryme tĂ« ligĂ«shtuar…

A je edhe ti i varfër në shpirt (i përulur)? A je edhe ti zemërthyer? A je edhe ti rob i mëkatit? A je edhe ti në errësirë shpirtërore? A është edhe zemra jote në zi? A je edhe ti i pikëlluar? A je edhe ti i dëshpëruar? A je edhe ti i zhytur në dhimbje? Perëndia të do dhe dëshiron të të japë shpëtim dhe shërim për zemrën, të të çlirojë nga vargonjtë në të cilët ndodhesh, të të ngushëllojë dhe të të plotësojë nevojat. Ai dëshiron që me anë të Jezu Krishtit të të japë diademën, vajin e gëzimit dhe mantelin e lavdërimit!

Bibla thotë që Jezui vdiq mbi Kryq për mëkatet tona dhe u ngjall së vdekurish ditën e tretë. Nëpërmjet Tij ti mund të gjesh faljen për mëkatet e tua dhe mund të marrësh jetën e re sepse Ai është i gjallë! Jezui është Ai që mund të të japë një jetë të re shpirtërore. Ai mund të bëhet miku yt më i mirë që do të të jetë më pranë se edhe vetë vëllai yt dhe Ai kurrë nuk do të të lërë dhe braktisë. Bibla thotë se Ai ka ngopur shpirtin e etur dhe e ka mbushur me të mira shpirtin e uritur (Ps. 107,9).

Tek Gjoni 7,37-38 Jezui tha disa fjalĂ« shumĂ« tĂ« mĂ«dha: NĂ«se dikush ka etje, le tĂ« vijĂ« tek unĂ« e tĂ« pijĂ«… [dhe] nga brendĂ«sia e tij do tĂ« burojnĂ« lumenj uji tĂ« gjallĂ«. A je edhe ti i etur? A Ă«shtĂ« boshe zemra jote? Mos vallĂ« edhe ti e ndien se jeta jote nuk ka kuptim? Jezui Ă«shtĂ« Ai qĂ« mund tĂ« plotĂ«sojĂ« nevojat mĂ« tĂ« thella tĂ« zemrĂ«s sate. Eja tek Ai dhe pi! Ai qĂ« ka etje, le tĂ« vijĂ«; dhe ai qĂ« do, le tĂ« marrĂ« si dhuratĂ« ujin e jetĂ«s (Apok. 22,17).

A do të thërrasësh edhe ti Perëndinë dhe a do t’i kërkosh falje? A do të pendohesh për ato gjëra që ke bërë në jetën tënde dhe a do të fillosh të ecësh në rrugën e Tij tani? A do t’i kthehesh Atij si një bir i humbur? A do të lutesh dhe t’i tregosh Atij gjërat më të thella të zemrës sate? Bibla thotë: Po t’i rrefëjmë mëkatet tona, Ai është besnik dhe i drejtë që të na falë mëkatet dhe të na pastrojë nga çdo paudhësi (1Gjoni 1,9).

Nëse e ndien se ke dëshirë që t’i lutesh Perëndisë për të të falur mëkatet dhe t’i kërkosh Jezuit të jetë Shpëtimtari yt, këtë mund ta bësh duke thënë këtë lutje me gjithë zemër:

At Perëndi, të lutem në emër të Jezuit të më falësh për mëkatet që kam bërë ndaj Teje në jetën time. Më fal që kam shkuar në atë rrugë që shkonte larg Teje. Të lutem jepmë një zemër të pastër, të pastër si dëbora. Të lutem më jep atë jetë të re për të cilën flet Bibla dhe ndihmomë të ec në rrugën Tënde. Amin!

FUND