jump to navigation

PĂ«r cilat shkaqe u quajt “Ara e gjakut”?

Postuar tek: Mospërputhjet në Bibël

Ara e blerĂ« u quajt “ara e gjakut” sepse prifti e bleu me paratĂ« e gjakut (Mateu 27:8) apo pĂ«r shkak tĂ« vdekjes sĂ« pĂ«rgjakshme tĂ« JudĂ«s (Veprat 1:19)?

(Kategoria: Është keqkuptuar mënyra e të shprehurit)

Sërish, duke shikuar tek të dy fragmentet, sikur ka bërë edhe tek dy mospërputhjet e mëparshme, Shabiri shtron pyetjen se pse ara ku Juda u varros u quajt Ara e Gjakut? Mateu 27:8 thotë që kjo është për shkak se është blerë me paratë e gjakut, ndërsa sipas Shabirit, Veprat 1:19 thotë që kjo ishte për shkak të vdekjes së përgjakshme të Judës.

MegjithatĂ«, tĂ« dy fragmentet pajtohen qĂ« ishte pĂ«r shkak se toka ishte blerĂ« me paratĂ« e gjakut. Veprat 1:18-19 fillon duke thĂ«nĂ«, “Ai, pra, fitoi njĂ« arĂ«, me shpĂ«rblimin e paudhĂ«sisĂ«”. Pra fillon me supozimin qĂ« ara Ă«shtĂ« blerĂ« me paratĂ« e gjakut, dhe pastaj autori duke dashur qĂ« tĂ« shkaktojĂ« neveri pĂ«r atĂ« qĂ« ndodhi, pĂ«rshkruan pĂ«rfundimin e pĂ«rgjakshĂ«m tĂ« JudĂ«s nĂ« atĂ« copĂ« tĂ« tokĂ«s.