jump to navigation

Sa sundoi Jehojakimi: 3 muaj apo 3 muaj e 10 ditë?

Postuar tek: Mospërputhjet në Bibël

A sundoi Jehojakini mbi Jerusalemin për tre muaj (2 Mbretërit 24:8), apo për tre muaj dhe dhjetë ditë (2 Kronikave 36:9)?

(Kategoria: Është keqkuptuar qëllimi i autorit)

Sërish këtu, ashtu siç e gjetëm të njëjtën sfidë edhe tek numri 2 dhe 4, autori i Kronikave ka qenë më specifik me numrimin e tij, gjersa autori i Mbretërve thjesht rrumbullakëson numrin e muajve, duke supozuar që dhjetë ditë më tepër nuk janë aq të rëndësishme për t’u përmendur.