jump to navigation

Vrite MĂ«ndjen

Postuar tek: Vrite MĂ«ndjen

Vrite MĂ«ndjen
nga
Josh McDowell dhe Bob Hostetler

A Ă«shtĂ« krishterimi vetĂ«m pĂ«r mendje tĂ« dobta dhe pĂ«r tru gjysmake? A mund ta mbroni fenĂ« tuaj para miqve skeptikĂ«? KĂ«tĂ« libĂ«r u jep pĂ«rgjigje tĂ« arsyeshme pyetjeve mĂ« tĂ« vĂ«shtira. “VritĂ« mendjen” ju jep prova tĂ« forta tĂ« krishtera, tĂ« cilat edhe mendjet mĂ« skeptike do ta kenĂ« tĂ« vĂ«shtirĂ« pĂ«r t’i kundĂ«rshtuar.

Nga Josh McDowell and Bob Hostetler, 140 faqe, Botuar ne shqip nga Operation Mobilization (Operacioni Mobilizues)

PĂ‹RMBAJTJA

Fragmentet e shkruara me “Ne dhe jo UnĂ«”

Hyrje

Mite rreth Perëndisë

 1. Xhandari kozmik
 2. Miti i forcës misterioze
 3. Miti i Plakut të Vitit të Ri

Mite rreth Jezusit

 1. Profeti Jezus
 2. Miti që e trajton Jezusin si një superstar
 3. Miti, Jezusi “tepĂ«r i butĂ« dhe i sjellshĂ«m”
 4. Miti i të paarritshmit, i të paprekshmit
 5. Miti i racizmit

Mite Për Biblën

 1. Edhe një libër tjetër i shenjtë
 2. Miti i Shkrimit të shenjtë, por me gabime
 3. Bibla dhe loja e telefonit të prishur
 4. Miti i legjendave dhe miteve
 5. Miti i zbulimeve arkeologjike të pafavorshme
 6. E vërteta apo rastësia?

Mite rreth ringjalljes

 1. TĂ« hiqesh si i vdekur
 2. Miti i varrit të gabuar
 3. Miti i trupit të vjedhur
 4. Tavani i një personi mund të jetë dyshemeja për dikë tjetër
 5. Miti universalist
 6. Miti i ideologjisë
 7. Miti i intelektualit
 8. Miti i besimit të verbër
 9. Miti i provës shkencore
 10. Miti i ndryshimit të ideve
 11. Asnjë dyshim
 12. Bimët e mbjella në vazo nuk u përgjigjen lutjeve
 13. Premtimi i gjarprit
 14. Hej! Unë nuk e meritoj këtë gjë

Mite rreth jetës dhe lumturisë

 1. Miti i konsumatorit
 2. Miti egoist
 3. Miti i bukurisë
 4. Miti i konformistit
 5. Seksualiteti nuk është një fjalë e keqe
 6. Miti i anarkizmit
 7. Miti i dashurisë me shikim të parë
 8. Miti i humanizmit
 9. Nuk ka vënd tjetër si shtëpia

Originally published in English by Word Publishing as
Don’t Check Your Brains At The Door
by Josh McDowell and Bob Hostetler.
Copyright © 1992 by Josh McDowell and Bob Hostetler.
Translated by permission.
Copyright © 1999 by Josh McDowell Ministries
for the Albanian edition.
All rights reserved.