jump to navigation

I Krishteri dhe Berberi ateist!

Postuar tek: Humor

Një krishterë i vërtetë dhe një berber ateist po ecnin pranë njëri - tjetrit, në njërën prej lagjeve të varfra të Çikagos. Ata hasën varferi, papastërti dhe mjerim në çdo anë. Berberi iu kthye të krishterit dhe i tha:

“NĂ« qoftĂ« se PerĂ«ndia do tĂ« ekzistonte me tĂ« vĂ«rtetĂ«, dhe nĂ« qoftĂ« se do tĂ« ishte PerĂ«ndi i dashurisĂ«, siç u thua ti njerĂ«zve, atĂ«here si mund tĂ« kishte njĂ« varfĂ«ri, mjerim dhe korrupsion tĂ« tillĂ« nĂ« botĂ«? NjĂ« PerĂ«ndi dashurie nuk do tĂ« mund tĂ« lejonte gjĂ«ra tĂ« tilla”.

I krishteri nuk iu përgjigj menjëherë, por në zëmër iu lut Zotit ta lejonte atë që të gjente një përgjigje të duhur. Pas pak, të dy takuan një pijanec krejtësisht të lënë pas dore. Ai kishte mustaqe dhe flokë të gjata, që me sa dukej, nuk ishte qethur për muaj të tërë, pasi i binin mbi jakën e këmishës.

“Ti, nuk mund tĂ« jesh berber i mirĂ«” - iu drejtua i krishteri berberit, - “sepse pĂ«rndryshe, ky njeri nuk do tĂ« dilte nĂ«pĂ«r rrugĂ« kaq i lĂ«nĂ« pas dore”.

“Pse mĂ« bĂ«nĂ« mua pĂ«rgjegjĂ«s pĂ«r tĂ«?” - U pĂ«rgjigj tjetri i zĂ«mĂ«ruar.

“Ke tĂ« drĂ«jtĂ«” - tha i krishteri - “dhe kjo Ă«shtĂ« arsyeja pse njerĂ«zit vazhdojnĂ« tĂ« jenĂ« skllevĂ«r tĂ« tillĂ« tĂ« mĂ«katit dhe tĂ« veseve tĂ« kĂ«qija.

Ata nuk pranojnë të vijnë tek Zoti Jezus, i Vetmi që mund ta ndryshojë jetën e tyre të mjerë dhe t’i bëjë ata të lumtur përgjithmonë!!!