jump to navigation

Mashtruesit

Postuar tek: Mashtruesit

Ç’farë mësojnë kultet, si i joshin ata besimtarët?
Nga
Josh McDowell dhe Don Stewart

Ç’farĂ« mĂ«sojnĂ« kultet, si i joshin ata besimtarĂ«t? Kur trokasin nĂ« derĂ«n tuaj ata janĂ« shumĂ« miqĂ«sorĂ«. Literatuara e tyrĂ« Ă«shtĂ« shumĂ« ndjellse. Mirpo a mund ju ti besoni çfarĂ«do qĂ« lexoni dhe dĂ«gjoni? “Mashtruesit” lĂ« pĂ«rpara paketimin dinakĂ«risht tĂ«rheqĂ«s pĂ«r t’u marrĂ« me çështjet e vĂ«rtera nĂ« diskutime… Mormonizmin, DĂ«shmitarĂ«t e Jehovait, ShkencĂ«n e Krishtere, Kultet e epokĂ«s sĂ« re, KishĂ«n e Unifikuar, dhe tĂ« tjerĂ« grupe popullore.

Ky udhĂ«zim i referimit tĂ« shpejtĂ« pĂ«rmban qĂ« doni pĂ«r tĂ« qĂ«nĂ« nĂ« dijeni dhe i pĂ«rgatitur pĂ«r takimet me kĂ«to grupe. “Mashtruesit” do tju tregoje se…

 1. Si këto grupe ndryshojnë prej Krishterimit Biblik.
 2. Si i joshin ata anëtarët e tyre.
 3. Si mund t’i bëni ata të kuptojnë të vërtetën e Jezus Krishtit.

PĂ‹RMBAJTJA

Përse ky libër?

Qëllimi i studimit tonë

QĂ«ndrimi i duhur

 1. Çfarë është një kult?
 2. Karakteristikat e një kulti
 3. MĂ«simet e krishterimit parimor

Hyrje për kultet perëndimore

 1. Mormonizmi
 2. Dëshmitarët e Jehovajt
 3. Shkenca e Krishterë
 4. Shkolla e Bashkimit të Krishterimit
 5. Kisha e Unifikimit
 6. Kisha Unitariste Universale

Hyrje në kultet lindore

 1. Meditimi Transhendental
 2. ISKCON / Hare Krishna
 3. Kisha e Shkencologjisë
 4. Shoqata e Vetëpërsosjes

Hyrje në kultet e Epokës Së Re

 1. Kultet e Epokës Së Re
 2. Teozofia
 3. Forumistët
 4. Kisha Universale dhe Ngadhënjimtare
 5. Shkenca Fetare

Grupet në ndryshim

 1. Kisha Mbarëbotërore e Zotit
 2. Adventistët e Ditës së Shtatë

Shtojca A: Referime të misionit kultor

Shtojca B: Bibliografia e kulteve të zgjedhura

Shtojca C: Do të donit ta njihnit Zotin personalisht?