jump to navigation

Hyrje

Postuar tek: PĂ«rgjigje dhe Argumente

QĂ« prej shumĂ« kohĂ«sh miliona njerĂ«z e kanĂ« konsideruar BiblĂ«n si librin mĂ« tĂ« madh tĂ« botuar ndonjĂ«herĂ«. Deri tani Bibla Ă«shtĂ« “best seller”-i numĂ«r njĂ« nĂ« tĂ«rĂ« rrjedhĂ«n e historisĂ«. Patrick Henry deklaronte: “Bibla vlen mĂ« shumĂ« se tĂ« gjithĂ« librat e tjerĂ« tĂ« botuar deri tani. “Charles Dickensit i shkroi:” Dhiata e Re Ă«shtĂ« libri mĂ« i mirĂ« qĂ« i Ă«shtĂ« shfaqur apo dhe qĂ« do t’i shfaqet ndonjĂ«herĂ« kĂ«saj bote. “Sir Isaak Newton-i arriti nĂ« pĂ«rfundimin, “Gjenden mĂ« shumĂ« dĂ«shmi pĂ«r qenie autentike nĂ« BibĂ«l sesa nĂ« historinĂ« laike. “Abraham Lincoln-i besonte se “Bibla Ă«shtĂ« dhurata mĂ« e mirĂ« qĂ« Zoti i ka dhĂ«nĂ« ndonjĂ«herĂ« njeriut. GjithĂ« mirĂ«sia e ShpĂ«timtarit tĂ« botĂ«s na Ă«shtĂ« pĂ«rcjellĂ« nĂ«pĂ«rmjet kĂ«tij libri. “Daniel Webster-i tha: “NĂ«se ka diçka nĂ« mendimet apo stilin tim pĂ«r t’u lavdĂ«ruar, nderi u takon prindĂ«rve tĂ« mi, tĂ« cilĂ«t mĂ« kanĂ« mĂ«kuar dashurinĂ« e hershme pĂ«r Shkrimet.”

Po qe se i zbatojmë parimet e mësuara në Bibël, vendi ynë do të ecë drejt përparimit dhe lulëzimit; por nëse ne dhe pasardhësit tanë lënë pas dore udhëzimet dhe autoritetin e saj, asnjë njeri nuk mund të kuptojë sesa shpejt shkatërrimi do të mundë të na gëlltitë e të na varrosë tërë lavdinë tonë në errësirën e thellë. “George Washington-i arriti në përfundimin “është e pamundur të qeverisësh botën drejt pa Perëndinë dhe Biblën. “Megjithatë Bibla pretendon të jetë më shumë sesa thjeshtë libri më i madh i shkruar ndonjëherë. Ajo pretendon të jetë pikërisht Fjala e Perëndisë, - një zbulesë e Zotit për njeriun.